Palestijn redt vijf Israëli’s van mogelijke lynchpartij

Vijf jonge Joodse Israëli’s werden donderdag gered door een Palestijns-Arabische man, die geen interesse had in een hernieuwde opflakkering van het Israëlisch-Palestijnse conflict.

Door Redactie Israel Today |

De Israëli’s kwamen plotseling in gevaar nadat ze per ongeluk in het Palestijnse dorp Halhul, ten noorden van Hebron, waren aangekomen. Blijkbaar probeerden ze een nabijgelegen Joodse heilige plaats te bezoeken. Halhul wordt in de Bijbel genoemd (Jozua 15:58) en is volgens de traditie de begraafplaats van de profeten Jona, Gad en Nathan.

Volgens berichten in de media werden er stenen naar het voertuig van de Israëli’s gegooid nadat ze het dorp hadden bereikt, waardoor de bestuurder de controle over de auto verloor. Twee Israëli’s raakten licht gewond toen de auto kantelde.

Een Palestijnse inwoner was getuige van de aanval en kwam de Israëli’s te hulp, uit vrees dat de Israëlische mannen gevangen genomen of gelyncht zouden kunnen worden. Hij begeleide de slachtoffers naar een nabijgelegen kruispunt waar een Israëlische legerpatrouille op hen wachtte.

Het Israëlische leger vreest dat dit soort incidenten de komende maanden zal toenemen, nadat de Palestijnse Autoriteit een einde had gemaakt aan de officiële veiligheids­coördinatie met Israël.

Wilt u meer nieuws over Israël ontvangen? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.