Onverwachte septemberregen verrast Israël

Zware regenval in veel delen van het land. Gevaar voor overstromingen in rivierbeddingen in het zuiden en oosten.

Door Redactie Israel Today | | Onderwerpen: weer
Archiefbeeld: Regen in Jerualem. Foto: Olivier Fitoussi / Flash90

Regen in september. Zware regenval verraste woensdagochtend Centraal-Israël: stormsysteem “Daniel” bracht stortbuien die de aanhoudende droogte onderbraken. Zulke regenval is eerder atypisch voor deze tijd van het jaar in de regio.

Tel Aviv vanochtend:

 

Vooral in het midden en zuiden van het land vielen buien, waarvan sommige zwaar. Met de regen kwam afkoeling en er werden onweersbuien verwacht onder een bewolkte hemel. Er werd verwacht dat deze weersituatie tot de avond zou aanhouden.

Regen in de stad Ra’anana:

 

Vanwege de huidige weersomstandigheden zijn er waarschuwingen uitgegeven voor mogelijke overstromingen, vooral in het zuiden en oosten van Israël. Er wordt voorspeld dat de heldere hemel en normale temperaturen voor de tijd van het jaar volgende donderdag zullen terugkeren. Daarna zullen de temperaturen naar verwachting weer wat stijgen voor Rosj Hasjana, het Joodse Nieuwjaar, dat vrijdag begint.

Storm “Daniel” veroorzaakte aanzienlijke schade en eiste veel levens in andere landen zoals Griekenland en Libië. In Libië leidden zware regens tot catastrofale overstromingen met duizenden slachtoffers. In Israël wordt een veel milder verloop verwacht, maar er is nog steeds kans op overstromingen.

Israel Today nieuwbrief

Dagelijks nieuws

Gratis in uw mailbox

Israel Heute Newsletter

Tägliche Nachrichten

FREI in Ihrer Inbox