Onderlinge wedstrijd Spaanse voetbalsterren in Tel Aviv

Het Israëlische ministerie van Toerisme organi­seerde maandag speciaal voor een aantal legen­darische spelers van FC Barcelonaeen korte rond­leiding door het oude Caesarea. Naast de rond­leiding genoten de spelers ook van een lunch en wijn­proeverij bij enkele plaat­selijke wijn­huizen.

Door Redactie Israel Today |

Tijdens de rondleiding werden de spelers gefoto­grafeerd tegen de achtergrond van het unieke uitzicht op zee vanuit Caesarea (foto) en zij genoten van één van de vele en gevarieerde toeristische ervaringen die Israël te bieden heeft. De spelers werden rondgeleid door het Bezoekers­centrum, het Hippo­droom, het Paleis van Herodes en de Promenade in het Nationaal Park van Caesarea.

Barcelona’s voetbalsterren vóór de wedstrijd tegen voormalige sterren van haar rivaal Real Madrid. (Foto: Oded Karni)

Het bezoek van de voetbalsterren is voor het ministerie van Toerisme een goede gelegenheid om Israël in deze moeilijke tijden onder de aandacht te brengen, met name via de sociale media, waarmee de honderden miljoenen volgers van elke bekende voetballer kunnen worden bereikt. Tijdens de verspreiding van de Corona-pandemie heeft het ministerie veel maatregelen genomen om haar marketing­kanalen in stand te houden, de kanalen die gedurende vele jaren zijn opgezet met het doel Israël als eenhttps://www.tel-aviv.gov.il/en/abouttheCity/Pages/TelAvivGlobal.aspx aan­trek­ke­lijke bestem­ming bij potentiële toeristen onder de aandacht te brengen.

De groep kwam zondag in Israël aan in de aanloop naar ‘El Clasico’, dé wedstrijd tussen FC Barcelona en Real Madrid, die gisteren voor de ogen van 26.000 toeschouwers plaatsvond in het Bloomfield Stadion in Yaffo. (Voor de hoogtepunten van de wedstrijd zie deze video).

De voetballegendes Ronaldinho van Barcelona en Luis Milla van Real Madrid tijdens de ‘El Clasico of Legends’; Real won de wedstrijd met een score van 3-2. Deze overwinning was slechts bijzaak. (Foto: Abir Sultan EPA-EFE)

Enkele uren voor de wedstrijd maakten de spelers een korte rondrit door Tel Aviv, georganiseerd door Tel Aviv Global en Tourism (het bureau voor toerisme) van de gemeente Tel Aviv-Yafo.

Israël’s minister van Toerisme Yo’el Razvozov: ‘Het ontvangen van bekende sporters in Israël, is voor mij als minister van Toerisme, een droom die uitkomt. Ik weet uit ervaring hoezeer sport mensen verbindt, en dat de sport­sterren die wij ontvangen zeer goede ambas­sa­deurs voor ons in de wereld kunnen zijn. Ik ben ervan overtuigd dat inter­natio­nale sport­evene­menten het toerisme een enorme impuls kunnen geven, en samen met de minister van Cultuur en Sport zal ik middelen blijven inves­teren, om grote inter­nationale sport­evene­menten naar Israël te halen zodra het luchtruim weer open gaat’.

De directeur-generaal van het Ministerie van Toerisme Amir Halevi: ‘De Corona-crisis noopt het Ministerie van Toerisme tot voortdurende acties om de toeris­tische activiteiten in Israël terug te brengen naar de record­hoogten van de afge­lopen jaren. De komst van deze voet­bal­legendes uit de super­teams van Barcelona en Real Madrid naar Israël, helpt om Israël in de wereld onder de aandacht te brengen als een toeristische bestemming van hoge kwaliteit, en bewijst het land een belangrijke dienst bij het herstel van het toeristisch verkeer, dat hopelijk heel snel weer op gang zal komen’.

Wilt u meer nieuws over Israël ontvangen? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.