LedenOekraïne, en waarom het altijd over Israël gaat

Israël en de Joden zijn niet slechts randfiguren bij grote wereldgebeurtenissen. Zij zijn zo centraal als het oog van een orkaan in de storm. In de ogen van de Almachtige is alles met hen verbonden. Dat is altijd al zo geweest.

Door Stan Goodenough | | Onderwerpen: politiek, spanning, defensie, Oekraïne
Foto: EPA-EFE / Dave Mustaine

“Want Ik ben de HEERE, uw God, de Heilige van Israël, uw Heiland. Ik heb Egypte als losgeld voor u gegeven, Ethiopië en Seba in uw plaats. Sinds u kostbaar bent in Mijn ogen, bent u verheerlijkt en heb Ík u liefgehad. Daarom heb Ik mensen gegeven in uw plaats en volken in plaats van uw ziel. Wees niet bevreesd, want Ik ben met u…” (Jesaja 43:3-5)

Ik schrijf dit op de vroege vrijdagmorgen, 17 februari 2022, in mijn tijdelijke woning in Zuid-Bohemen. Oorlog is in mijn gedachten. Oorlog, en de komst van het Koninkrijk.

Al maanden, maar met dagelijks – nu ieder uur – toenemende intensiteit, is de vraag die de wereld ronddraait: “Wat zal Vladimir Poetin doen?” De ogen van de nieuwszenders zijn gericht op de grenzen van Oekraïne, waar omheen naar verluidt 60 procent van de Russische landmacht is gemobiliseerd voor oorlog. Komt er een invasie, of niet? En waarom?

Poetin-experts menen dat de man heimwee heeft naar het Sovjetrijk en de glorie van Moeder Rusland wil herstellen. Nieuwslezers lezen hem als een megalomaan die hunkert naar de...

Israël Vandaag Lidmaatschap

Word Lid

 • Lees alle content voor leden

                     

  Krijg exclusieve en verdiepende artikelen uit Israël.

 • Steun betrouwbare journalistiek, rechtstreeks vanuit Jeruzalem

                     

  Raak verbonden met Israël, vanuit huis.

 • Laat de stem van hoop en waarheid horen

  Word onderdeel van de internationale Israel Today-familie