Oekraïense vluchtelingen bidden in kelder van synagoge

Vluchtelingen bidden psalmen tegen bommen in de kelder van de synagoge in Charkov.

Door Yossi Aloni | | Onderwerpen: Oekraïne, Rusland
Vluchtelingen bij de centrale synagoge in Charkov, Oekraïne.

Een raketaanval van het Russische leger op de Oekraïense stad Charkov heeft het leven gekost aan vele burgers, volgens getuigenissen. Terwijl de angst voor nieuwe aanvallen groeit, kwamen tientallen Joden gisteren naar de belangrijkste synagoge van de stad om beschutting te zoeken. Sommigen brachten tijd door met “het zeggen van Psalmen tegen bommen” – tehilim (psalmen) neged tilim (raketten), zoals we in het Hebreeuws zeggen.

Chabad-afgezanten Rabbi Moshe en Rebbetzin Miriam Moskowitz zijn sinds de ochtend aan het werk om bedden en matrassen naar de kelder van de synagoge te brengen ten behoeve van de vluchtelingen – en tegelijkertijd Joodse chauffeurs te vinden om hen te helpen senioren te bereiken om hen voedselrantsoenen te geven. De hele dag waren er zware beschietingen in Charkov te horen.

Volgens de Chabad Rabbi: “Het tekort aan medicijnen en brandstof begint hier voelbaar te worden. We gebruiken elke minuut die niet onder de avondklok valt en elke liter brandstof om elke Jood te bereiken die we kunnen.

 

Israel Today nieuwbrief

Dagelijks nieuws

Gratis in uw mailbox

Israel Heute Newsletter

Tägliche Nachrichten

FREI in Ihrer Inbox