Ochtendterreur leidt tot de dood van 3 Israëli’s

Nog drie anderen raakten gewond, nadat de Palestijnse terrorist iedereen binnen zijn bereik neerstak en vervolgens met zijn vluchtauto op nog meer Israëli’s inreed.

Door Redactie Israel Today | | Onderwerpen: terrorisme
De plaats van de terreuraanslag van dinsdag in de buurt van Ariel. Foto: Shlomo Matityahu / TPS

Een Palestijnse Arabische man heeft dinsdagochtend in de spits een terreuraanslag gepleegd waarbij drie Israëli’s omkwamen en drie anderen gewond raakten.

De terrorist kwam aan bij de poort van de industriezone van de grote Joodse nederzetting Ariel. Veel Palestijnse Arabieren staan daar elke ochtend in de rij in de hoop werk te vinden. Toen de terrorist bij de bewaker kwam voor controle, trok hij een mes en stak de bewaker neer.

De terrorist vluchtte vervolgens de straat over naar een nabijgelegen tankstation, stak nog twee Israëlische mannen neer, van wie er een ter plaatse dood werd verklaard, en stal vervolgens een voertuig en vluchtte.

Korte tijd later ramde de terrorist het voertuig op een Israëlische voetganger, die vermoedelijk het andere dodelijke slachtoffer was, voordat hij doelbewust op andere Israëlische voertuigen botste.

Hij verliet vervolgens het voertuig met zijn mes en werd neergeschoten door veiligheidstroepen. Nog eens twee Israëli’s raakten gewond bij het auto-ongeluk.

Artsen vochten om het leven te redden van vier slachtoffers die in ernstige tot kritieke toestand verkeerden, maar één bezweek later aan zijn verwondingen. De anderen zijn stabiel, maar blijven in ernstige toestand.

 

Israel Today nieuwbrief

Dagelijks nieuws

Gratis in uw mailbox

Israel Heute Newsletter

Tägliche Nachrichten

FREI in Ihrer Inbox