LedenObama stelt bloedbad Hamas en Israëlische “bezetting” moreel aan elkaar gelijk

Wanneer Israël wordt geconfronteerd met “barbaarse Hamas-aanval, geeft Obama Israël de schuld”. Israëlisch congreslid verwerpt VS-gesprek over overdracht Gaza aan Palestijnse Autoriteit.

Door Redactie Israël Today | | Onderwerpen: antisemitisme, Hamas, VS
Weinig Israëli's zijn verbaasd dat Barack Obama partij tegen hen kiest. Foto: Kobi gideon/GPO

Hoewel hij toegaf dat er geen rechtvaardiging is voor de terreuraanval van Hamas op Israël op 7 oktober, leek de voormalige Amerikaanse president Barack Obama het bloedbad gelijk te stellen aan wat hij de “ondraaglijke” behandeling van Palestijnen door Israël noemde.

In het interview met Pod Save America, een podcast geleid door vier voormalige medewerkers van de Obama-regering, zei de voormalige president: “Als we überhaupt een kans hebben om constructief te handelen en iets te doen, moeten we toegeven dat het ingewikkeld is, en we moeten handhaven wat op het eerste gezicht tegenstrijdig lijkt.” Hij vervolgde: “Wat Hamas deed was verschrikkelijk en kan door niets gerechtvaardigd worden. Maar het is ook waar dat de bezetting en wat er gebeurt met de Palestijnen ondraaglijk is.

Het is ook waar dat “er een geschiedenis van het Joodse volk is die kan worden afgedaan tenzij je grootouders of overgrootouders of oom of tante je verhalen vertellen over de waanzin van het antisemitisme.” Tegelijkertijd legde hij uit: “Op dit moment sterven er mensen die niets te maken hebben met de acties...

Israël Vandaag Lidmaatschap

Word Lid

 • Lees alle content voor leden

                     

  Krijg exclusieve en verdiepende artikelen uit Israël.

 • Steun betrouwbare journalistiek, rechtstreeks vanuit Jeruzalem

                     

  Raak verbonden met Israël, vanuit huis.

 • Laat de stem van hoop en waarheid horen

  Word onderdeel van de internationale Israel Today-familie