Nieuwe regering Netanyahu is ‘historische’ kans voor Judea en Samaria

“Vanavond hebben we een grote stap gezet in de richting van versterking van de Joodse aanwezigheid” in het Bijbelse hartland.

Door TPS | | Onderwerpen: kolonisten
Leiders van Joodse gemeenschappen in Judea en Samaria ontmoeten inkomende premier Benjamin Netanyahu en zijn nieuwe coalitiepartners. Foto: Binyamin Regionale Raad

Gouverneur Israel Ganz van de Binyamin Regional Council en andere leiders uit Judea en Samaria hebben een ontmoeting gehad met aankomend premier Benjamin Netanyahu en Bezalel Smotrich – leider van de rechtse partij Religieus Zionisme. Ze hebben zaken besproken die van belang zijn voor de inwoners van hun gebieden. Ganz vertelde zijn aanhangers donderdag dat hij erin geslaagd is de Joodse gemeenschappen in Judea en Samaria te versterken.

Ganz, die met het onderhandelingsteam heeft gewerkt aan een coalitieakkoord, noemde zijn laatste bijeenkomst historisch: “Vanavond hebben we een grote historische stap gezet om de Joodse gemeenschappen in Judea en Samaria te versterken.”

“Zoals ik beloofde, heb ik vanaf het moment dat ik aantrad als gouverneur van Binyamin,” voegde Ganz eraan toe, “campagne gevoerd voor belangrijke veranderingen in het leven van de inwoners van de regio en heb ik verbeteringen in alle aspecten van het leven hier bevorderd.”

“Vanavond hebben we een enorme historische stap gezet in de richting van versterking en versteviging van de Joodse steden en dorpen in Judea en Samaria.”

“Ik dank de gekozen premier Benjamin Netanyahu en de leider van de Religieuze Zionistische Partij Bezalel Smotrich voor het feit dat zij ons in staat hebben gesteld dit prachtige nieuws aan het Joodse Volk te brengen.”

Israel Today nieuwbrief

Dagelijks nieuws

Gratis in uw mailbox

Israel Heute Newsletter

Tägliche Nachrichten

FREI in Ihrer Inbox