Nieuwe aanplant van olijfbomen in de Negev-woestijn

Vandaag zijn Michael, Lena en Rami van het Israel Today-team weer naar de Negev-woestijn gegaan om te helpen meer olijfbomen te planten in uw naam! In bovenstaande video (met Duitse ondertiteling) ziet u hen met een groep vrijwilligers aan het werk.

Door Redactie Israel Today |

En zo gaan we verder, de woestijn groener maken. Terwijl de indeling van de velden 5 en 6 in volle gang is, wordt nu al het 7e veld beplant. Alleen vandaag worden meer dan 1.000 olijfbomen in het woestijnzand van de Negev-woestijn geplant. Een groep jonge vrijwilligers die zich voorbereiden op hun legerdienst helpen ons de woestijn te vergroenen. Ze overnachten van dinsdag tot donderdag in de openlucht in de woestijn in de buurt van onze olijfgaarden en wijngaard.

De grond moest natuurlijk van tevoren grondig worden voorbereid op het planten. Vervolgens worden diepe gaten in de zandgrond geboord en worden de jonge zaailingen geplant. Er worden lange slangen voor druppelirrigatie langs elke rij bomen ingegraven en de woestijn wordt weer een beetje groener! Alleen met hulp van onze lezers! Wij willen van deze gelegenheid gebruik maken om u nogmaals te bedanken voor uw hulp!

Tegen het weekeinde zullen bijna 8.000 olijfbomen zijn geplant. De woestijn groener maken is inspannend en duur. Maar als je daarna hele bossen van olijfbomen met grote groene en paarse olijven ziet bloeien midden in de zanderige woestijn, weet je dat het goed was en de moeite waard.

Plant een olijfboom in uw naam in de woestijn van Israël

Wilt u meer nieuws over Israël ontvangen? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.