LedenNetanyahu en Lapid twisten over Messiaanse Jodin

Ilil Keren was slechts een paar dagen het nieuwste bestuurs­lid van het Joods Nationaal Fonds, toen zij terugtrad wegens een storm in de media, aange­wak­kerd door oppositie­leider Benjamin Netanyahu. Was het omdat zij familie van Lapid is, of omdat zij in Jezus gelooft?

Door Redactie Israel Today |

 

Afbeelding: Het kan Netanyahu misschien niet schelen dat Lapid’s schoonzus in Jezus gelooft, maar hij had er wel moeite mee dat zij in een openbaar ambt werd benoemd. (Foto: Olivier Fitoussi/Flash90)

Ilil was in deze functie benoemd door minister van Buitenlandse Zaken Yair Lapid. Netanyahu maakte hier vorige week vanaf het podium van de Knesset bezwaar tegen en wees op de dubbel­hartig­heid van Lapid, die beweert corruptie en nepotisme te bestrijden, en vervolgens zijn eigen schoonzus zo’n invloedrijke baan geeft.

Op zijn beurt gebruikte Lapid Facebook om de dubbel­zinnigheid van Netanyahu aan de kaak te stellen, die wijst op de splinter in het oog van een ander terwijl hij de balk in zijn eigen oog negeert (om een van Jezus’ gelijke­nissen te gebruiken). Netanyahu is nog steeds aangeklaagd in verschil­lende corruptie­zaken.

‘De publieke arena zal vanaf vandaag een wat minder goede plek...

Israël Vandaag Lidmaatschap

Word Lid

 • Lees alle content voor leden

                     

  Krijg exclusieve en verdiepende artikelen uit Israël.

 • Steun betrouwbare journalistiek, rechtstreeks vanuit Jeruzalem

                     

  Raak verbonden met Israël, vanuit huis.

 • Laat de stem van hoop en waarheid horen

  Word onderdeel van de internationale Israel Today-familie