Nederlands geld naar Hamas?!

De Israëlische nieuwswebsite Israel Hayom berichtte op 31 mei 2021 in het Hebreeuws dat financiële hulp, beheerd door de nieuwe Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken, werd doorgesluisd naar Palestijnse terroristen.

Door David Shishkoff |

Vorige week werd Sigrid Kaag minister van Buitenlandse Zaken van Nederland. Binnen enkele dagen diende de Nederlandse journalist Lucas Hartung een klacht in bij de politie, over de verantwoordelijkheid van Kaag voor de fondsen die werden beheerd in haar rol als minister van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking.

Sigrid Kaag staat bekend om haar pro-Palestijnse sympathieën toen ze bij de Verenigde Naties werkte in verschillende functies in het Midden-Oosten. Ze is getrouwd met een voormalige topfunctionaris van de Palestijnse Autoriteit, Anis al-Qaq. Foto links: Sigrid Kaag (Creative Commons)

Ondanks oproepen van Nederlandse politici om beter toezicht te houden op Nederlandse fondsen, werd financiële steun van de regering gegeven aan de goed klinkende ‘Agrarische Arbeiders Unie’. Met dit geld werden uiteindelijk salarissen betaald aan de terroristische moordenaars van een jonge Israëlische vrouw – de 17-jarige Ranah Shenrav. Aanvankelijk ontkende de Nederlandse regering dit verband, maar later werd zij gedwongen het toe te geven.

De Israëlische krant citeerde ngo-monitor Itai Reuveni:

‘In feite is er geen informatie over waar het geld dat naar de Gazastrook gaat, terechtkomt, aangezien aan Hamas verbonden organisaties geraffineerd zijn in het verbergen van informatie en minder transparant zijn voor westerse financiers.’ De Nederlandse politie onderzoekt naar verluidt de rol van Kaag.

Lees ook: Minister Kaag blijft ‘ontwikkelingshulp’ geven aan terreurorganisaties

Een andere vooraanstaande Nederlandse vrouw
Sommige van onze lezers herinneren zich misschien een andere vooraanstaande Nederlandse vrouw die, in tegenstelling tot minister van Buitenlandse Zaken Kaag, Joodse levens redde (tijdens de Holocaust) – Corrie Ten Boom. Corrie vertelde het verhaal van haar familie in de bestseller De Schuilplaats, ook verfilmd met dezelfde naam.

Bekijk deze recente documentaire over Corrie Ten Boom: A faith undefeated (Engelstalig).

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.