LedenNationaal-religieuze Joden, voor de oorlog gedemoniseerd, worden nu omarmd

Tot voor kort werden nationaal-religieuze Joden militante kolonisten genoemd, maar sinds 7 oktober kunnen ze niet “militant” genoeg zijn.

Door Michael Selutin | | Onderwerpen: Gaza, oorlog in Israël
Religieuze Joden hebben een extra motivatie om voor hun land te vechten. Foto: Tomer Neuberg/Flash90

Voor veel Israëli’s en zeker voor critici van Israël zijn de Joodse “kolonisten” een doorn in het oog, omdat “deskundigen” het er wereldwijd over eens zijn dat er geen vrede in het Midden-Oosten is vanwege deze Joden. De consensus is dat deze militante religieuze fanatici, die het lef hebben om in het bijbelse hartland te willen wonen, de oprichting van een Palestijnse staat tegenhouden.

Tenminste onder Israëlische critici van de religieuze zionisten, die er vaak een beetje vreemd uitzien met hun grote, gebreide hoofddeksels en lange tempelkrullen, is deze mening nu grotendeels veranderd.

Interessant genoeg behoorden sommige van de plaatsen waar op 7 oktober invallen werden gedaan tot de extreemlinkse scene van Israël. Deze Israëli’s wilden geen schuld zien bij de Palestijnen, maar zaten vol haat tegen de nationaal-religieuzen.

Caroline Glick beschrijft in een artikel hoe twee broers uit de religieuze stad Otniel ongeveer een kwart van de inwoners van Be’eri redden toen Hamas daar een bloedbad aanrichtte. 14,5 uur lang gingen ze van huis tot huis, redden gezinnen door de ramen van hun...

Israël Vandaag Lidmaatschap

Word Lid

 • Lees alle content voor leden

                     

  Krijg exclusieve en verdiepende artikelen uit Israël.

 • Steun betrouwbare journalistiek, rechtstreeks vanuit Jeruzalem

                     

  Raak verbonden met Israël, vanuit huis.

 • Laat de stem van hoop en waarheid horen

  Word onderdeel van de internationale Israel Today-familie