Muziekvideo: Moe en bezorgd? Ga de shabbatrust binnen

Deze keer breng ik u een paar populaire orthodoxe zangers in Israël met hun unieke moderne, jazzy muzikale interpretatie van een bekend traditioneel Joodse shabbatlied, Lecha Dodi, Laten we gaan naar mijn geliefde, de Shabbat.

Door Anat Schneider |

De tekst van het lied is in de 16e eeuw geschreven door rabbi Shlomo Halevi. Van tijd tot tijd horen we deze geweldige, bijbelse geïnspireerde woorden op een nieuwe melodie zingen, zoals in deze video.

Het lied wordt meestal gezongen aan het begin van de shabbat. Het nodigt bezorgde mensen en harde werkers uit, de shabbatsrust binnen te gaan. De Shabbat, de dag van rust, wordt vergeleken met een geëerde, majestu­euze koningin; in het lied klinken de woorden door van bruid en bruidegom uit het Hooglied van van Salomo.

We kunnen ons ons leven niet voorstellen zonder de shabbat. Hoe belangrijk het is voor de gedachtenwereld, de geest en het lichaam van de mens om een ​​rustdag te hebben, wanneer we onze dagelijkse zorgen opzij kunnen en en moeten zetten, om te ontspannen en te genieten.

Een deel van de Joodse traditie is om de shabbat te houden met liederen en lofprijzing, om zo onderscheid te maken tussen de shabbat en de werkweek.

Genietend van de Shabbatsrust.


Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.