Mossad-leider wil activiteiten tegen Iran opvoeren

Israël moet ‘zijn activiteiten tegen het Iraanse regime opvoeren en dit regime en zijn acties tot het einde toe bestrijden,’ verklaarde aftredend Mossad-chef Yossi Cohen zondag in een toespraak die hij hield bij de ontvangst van een eredoctoraat van de Bar-Ilan Universiteit.

Door Redactie Israel Today, TPS |

‘In onze oorlog tegen terreur­organisaties zoals Hezbollah en Hamas en tegen Iran wegens al zijn geweld­dadige activiteiten in onze regio en zijn streven naar kernwapens – denk ik dat de activiteiten tegen het Iraanse regime moeten worden opgevoerd. Iran en zijn activiteiten moeten tot het einde toe worden bestreden, totdat het zich realiseert dat elke afwijking van de regels het land enorm veel zal kosten,’ zei hij.

‘Als Israël opgewassen wil zijn tegen de bedreigingen van zijn veiligheid, dan heeft het leiderschap, moed en bereidheid tot handelen nodig. De veiligheidsactie van vandaag is niet minder belangrijk dan de oorlogsactie van morgen,’ onderstreepte hij.

Cohen beëindigt dinsdag zijn ambtstermijn als hoofd van de Mossad en wordt vervangen door David Barnea. Hij begon zijn dienst bij de Mossad in 1982 en leidt die sinds 2016.

Jeruzalem is beducht voor de nieuwe nucleaire overeenkomst die zich aftekent tussen de regering-Biden en Iran, waarvan Israël denkt dat het Iran uiteindelijk in staat zal stellen kernwapens te bouwen. Iran erkent Israël niet en roept regelmatig op tot de vernietiging ervan.

Lees ook:
Israël bezorgd over Bidens Iran-beleid,
Israëls Mossad doet veel meer dan spioneren.

Wilt u meer nieuws over Israël ontvangen? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.