Moslims bedreigen Israëlische christen politieman

Terwijl het interne moslimgeweld Israël verder over­spoelt, zijn niet alleen Joden het doelwit, maar ook die Arabieren, voornamelijk christenen, die het aandurven om achter de Joodse Staat te staan. We noemen een van de vele voorbeelden.

Door Ryan Jones |

Vorige week, toen de spanningen op de Tempelberg in Jeruzalem een breekpunt bereikten, identificeerde een Facebook-pagina, verbonden aan een groep die is gevestigd in de Noord-Israëlische stad Umm el-Fahm, een van de Israëlische politieagenten die actief is op de heilige plaats als een Arabische christen.

Het was geen complimenteuze post. De door moslims beheerde pagina in kwestie (die nu blijkbaar is geblok­keerd) riep de lokale Arabische gemeenschap op om jacht te maken op deze christen, wiens naam ‘Elias’ werd genoemd.

Shadi Khalloul Risho, die een van de leiders is van de Aramese christelijke revival in Israël die voor Israel Today schrijft waarschuwde dat ‘vandaag is het Elias, morgen zullen wij het allemaal zijn.’ ‘Deze waanzin moet stoppen,’ vervolgde Shadi. ‘We moeten degenen stoppen die roepen of het bloed van politieagenten. Deel dit alsjeblieft overal. We zijn allemaal Elias!’

Shadi Khalloul staat vooraan bij de inspanningen om jonge Arabisch-sprekende lokale christenen aan te moedigen om vrijwillig te dienen bij de Israël Defense Forces (IDF) en de politie, als een middel om te integreren met de Joodse Staat. Hij is zelf reserve kapitein in de IDF, en staat vandaag aan het hoofd van de Israeli Christian Aramaic Association (ICAA) en is de oprichter van het Christian-Jewish Pre-Army Preparatory Program.

Lees ook:
Leer de christelijke militairen van Israël kennen,
Eerste kinderkamp voor Israëlische Aramese christenen.

Wilt u meer nieuws over Israël ontvangen? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.