Moeten Joden bidden voor de genezing van Trump?

De Amerikaanse president Donald Trump is besmet met COVID-19 en heeft volgens sommige berichten last van kortademigheid. Niet zo weinig Amerikaanse media hebben gespeculeerd over wat er kan gebeuren als Trump niet in staat zou zijn om door te gaan als president.

Door Redactie Israel Today |

De Amerikaanse president Trump in het Walter Reed Hospital. (Foto: EPA-EFE)

Israëlische joden kijken, naar hun gewoonte, minder naar wat er morgen komt en meer naar wat ze vandaag kunnen en moeten doen.

Het Witte Huis heeft gevraagd om gebeden voor de president en zijn vrouw, First Lady Melania Trump, die ook besmet is. Een Israëli wendde zich tot rabbijn Baruch Efrati en vroeg of een Jood die oproep kan en moet beantwoorden.

Rabbi Efrati, die aan het hoofd staat van Derech Emoenah, een beweging van jonge orthodoxe Joodse rabbijnen, antwoordde dat de Joden het gebed dat bekend staat als ‘Mi Shebeirach’ (letterlijk ‘Degene die zegende’ – het traditionele Joodse gebed voor de zieken) ten behoeve van Trump zouden moeten opzeggen.

De rabbijn vermeldde in zijn antwoord het specifieke gebed, aangevuld voor Donald Trump:

Hij die onze vaderen, Abraham, Isaak en Jacob, Mozes en Aäron, David en Salomo zegende, moge Hij Donald de zoon van Fred zegenen en genezen. Moge de Gezegende Heilige vervuld zijn van mededogen om zijn gezondheid te herstellen en zijn kracht te doen herleven, en hem snel en zonder uitstel een volledige vernieuwing van lichaam en geest uit de hemel sturen. En we zeggen: Amen.

מִי שֶׁבֵּרַךְ אֲבוֹתֵינוּ אַבְרָהָם יִצְחָק וְיַעֲקֹב מֹשֶׁה וְאַהֲרֹן דָּוִד וּשְׁלֹמֹה הוּא יְבָרֵךְ וִירַפֵּא אֶת דונלד פרד, הַקָּדוֹשׁ בָּרוּךְ הוּא יִמָּלֵּא רַחֲמִים עָלָיו לְהַחֲלִימוֹ וּלְרַפְּאֹתוֹ וּלְהַחֲזִיקוֹ וּלְהִיםֹתוֹ, וְיִשְׁלַח לוֹ מְהֵרָה רְפוּאָה שְׁלֵמָה מִן הַשָּׁמַיִם לְרַמַ’ח אֵבָרָיו וּשְׁסָ’ה גִּידָיו, רְפוּאַת הַנֶּפֶשׁ וּרְפוּאַת הַגּוּף, הַשְׁתָּא בַּעּעֲגָלָא וּבִזְמַן קָרִיב. וְנֹאמַר אָמֵן.

Wilt u meer nieuws over Israël ontvangen? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.