LedenMoet Israël geregeerd worden door religieuze wetten?

De oudste rabbijn van de nationale religieuze sector praat over bekeringen, homorechten en de staat Israël’s Hooggerechtshof in een interview zonder grenzen.

Door Hanan Greenwood |
Rabbijn Haim Drukman tijdens een persconferentie in Jeruzalem, 22 maart 2022. Foto: Olivier Fitoussi / Flash90

De terugkeer van rechts naar de macht in de recente Israëlische verkiezingen is “een ereteken voor de [nationaal-religieuze] sector en bewijst dat dit is wat het publiek wil,” aldus rabbijn Haim Drukman, een van de meest invloedrijke figuren in de nationaal-religieuze sector.

In een lang interview aan de vooravond van een gedenkwaardige verkiezingscampagne weigerde Drukman politici of publieke figuren bij naam te noemen. Uit zijn woorden bleek echter duidelijk dat de verkiezingsuitslag in zijn ogen aantoont dat het publiek een Joodse staat wil die geleid wordt door Halachah (Joodse wet).

Rabbijn Drukman heeft onlangs zijn 90ste verjaardag gevierd, en nu zijn gezondheid niet meer is wat zij geweest is, adviseert en begeleidt hij nog steeds vele politici. Hij bekleedt nog steeds vele belangrijke functies in de religieuze sector, waaronder voorzitter van de Vereniging van Hesder Yeshivot, voorzitter van de Bnei Akiva yeshivot en seminaries en hoofd van de Ohr...

Israël Vandaag Lidmaatschap

Word Lid

 • Lees alle content voor leden

                     

  Krijg exclusieve en verdiepende artikelen uit Israël.

 • Steun betrouwbare journalistiek, rechtstreeks vanuit Jeruzalem

                     

  Raak verbonden met Israël, vanuit huis.

 • Laat de stem van hoop en waarheid horen

  Word onderdeel van de internationale Israel Today-familie