LedenMoed! Het ‘woke’ Westen heeft het, waarom wij niet?

In het kielzog van Ben Shapiro’s bezoek aan Israël: Wat is de definitie van moed en waarom hangt het voortbestaan van de Messiaanse beweging er van af?

Door Oriel Moran |
Foto: Shutterstock

Ik zeg beslist niet dat het lichaam van de Messias laf is. In werkelijkheid is de keuze om deel uit te maken van een kleine minderheid, ondanks de onmenselijke vervolging die Messiasbelijdende Joden door de eeuwen heen hebben moeten doorstaan, van nature een daad van dapperheid. Maar de laatste jaren is er een ander soort vervolging op het toneel verschenen, een vervolging die op het eerste gezicht niet kwaadaardig lijkt.

Ditmaal is zij veel listiger van aard en lijkt zij bijna een welkom alternatief te zijn voor een schijnbaar gewelddadiger soort vervolging, waarbij gebouwen tot de grond toe worden afgebrand of mensen gewelddadig worden aangevallen of gedood om hun geloof (hoewel het ook in die richting kan escaleren).

Dit soort vervolging komt in de vorm van online pesterijen, sociale afwijzing, geboycot en publiekelijk “geannuleerd” worden, en dreigen met vervolging of ontslag op grond van onenigheid over morele normen en liberaal werkbeleid.

Ik heb het over vervolging door toedoen van de Woke-beweging.

Verrassend genoeg is hun algemene boodschap ‘voor mensen’ en niet ‘tegen’, waarbij ze beweren dat ‘liefde liefde is’, terwijl...

Israël Vandaag Lidmaatschap

Word Lid

 • Lees alle content voor leden

                     

  Krijg exclusieve en verdiepende artikelen uit Israël.

 • Steun betrouwbare journalistiek, rechtstreeks vanuit Jeruzalem

                     

  Raak verbonden met Israël, vanuit huis.

 • Laat de stem van hoop en waarheid horen

  Word onderdeel van de internationale Israel Today-familie