Miss Universe-verkiezing komt dit jaar in Israël

De Miss Universe-verkiezing wordt dit jaar in december gehouden, in Eilat. Dit is de eerste keer dat de Staat Israël als gastland optreedt voor de wedstrijd, die door meer dan 600 miljoen kijkers over de hele wereld wordt bekeken. Het gastland van de wedstrijd krijgt veel publiciteit, wat bijdraagt tot zijn naamsbekendheid en de toeristische sector.

Door Yossi Aloni |

Afbeelding: De Israëlische ambassadeur David Saranga met Miss Roemenië. (Foto: Israëlische Ambassade in Roemenië)

De Israëlische ambassadeur in Boekarest, David Saranga, werd door de Miss Universe-verkiezing van Roemenië uitgenodigd om deel uit te maken van het juryteam, dat afgelopen weekend de schoon­heids­koningin van Roemenië voor 2021 selecteerde. Ambassadeur Saranga is een van de bekendste figuren in de Roemeense media en in de publieke opinie door zijn beheersing van de taal, zijn televisie-interviews en de activiteiten van de ambassade in sociale kwesties.

De Miss Universe-verkiezing heeft zich de afgelopen jaren ten doel gesteld de vrouwen, die aan de verkiezing deelnemen, meer gewicht te geven. Onder de 25 deel­neem­sters bevinden zich een arts, drie rechten­studentes, een journaliste, een software-ingenieur, een afgestu­deerde aan de militaire academie en meer. Een aanzienlijk deel van de deelneemsters zet zich in voor de gemeenschap.

‘In de interviews die we met de kandidaten hebben gevoerd, hebben we ook de nadruk gelegd op hun bekend­heid met de kwesties die op de mondiale agenda staan, zoals immigratie, klimaat en gender. Naast het schoon­heids­criterium, dat op zich belang­rijk is in deze competitie, zijn ook het charisma en het intellect van de kandidaat van belang,’ zei ambassadeur Saranga.

De winnares van de Roemeense verkiezing is de 20-jarige Olympia Helena Coftas, derdejaars studente geschie­denis, die het land zal vertegen­woordigen in de Miss Universe-verkiezing.

Dit jaar werd de nationale outfit van Roemenië ontworpen door de Israëlische kunstenaar Aviad Arik Herman, die de afgelopen tien jaar voor een groot aantal landen nationale jurken voor de Miss Universe-verkiezing heeft ontworpen. Herman werd gekozen zowel voor zijn prestaties als voor zijn vermogen om nationale motieven te combineren met luxe kleding.

Wilt u meer nieuws over Israël ontvangen? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.