Leden“Mijn God, ze hebben hem vermoord”

Een uitverkoren volk zijn heeft zijn prijs, zoals bij Abel, Jozef, Jezus en andere mensen in de geschiedenis van de volkeren.

Door Aviel Schneider |
De markt in Jeruzalem. Foto: Yonatan Sindel/Flash90

“My God, They Killed Him” is de titel van een lied van Bob Dylan. “De enige Zoon van de Almachtige God. De Heilige, genaamd Jezus Christus. Hij genas de kreupelen en voedde de hongerigen en voor zijn liefde namen ze zijn leven. Op weg naar de glorie waar het verhaal nooit eindigt. De heilige zoon der mensen, wat we nooit zullen begrijpen. Mijn God, ze hebben hem vermoord.”

Het was dit lied dat ons opnieuw deed afdwalen in een wilde discussie aan de wekelijkse stamtafel op de groentemarkt van Jeruzalem. Uitverkorenen betalen een prijs en vaak is dat de dood. Uitverkoren zijn wordt vaak gezien als een voorrecht, maar in werkelijkheid is het geen gemakkelijke situatie. Het is niet ongewoon dat de uitverkorenen een lijdensweg moeten afleggen, zelfs tot aan de dood toe.

“En toen Jezus gedoopt was, kwam hij terstond uit het water omhoog, en zie, de hemelen werden geopend, en hij zag de Geest van God neerdalen als een duif en op Hem komen. En zie, er kwam een stem uit de hemel, die zei: “Dit...

Israël Vandaag Lidmaatschap

Word Lid

 • Lees alle content voor leden

                     

  Krijg exclusieve en verdiepende artikelen uit Israël.

 • Steun betrouwbare journalistiek, rechtstreeks vanuit Jeruzalem

                     

  Raak verbonden met Israël, vanuit huis.

 • Laat de stem van hoop en waarheid horen

  Word onderdeel van de internationale Israel Today-familie