“Messias – een kleine goede daad en Hij komt terug!”

Een verrassende boodschap op billboards in heel Israël.

Door David Shishkoff | | Onderwerpen: Messiasbelijdend, eindtijd
Een van de honderden billboards die Israëli's aansporen goede daden te verrichten om de komst van de Messias te verhaasten. Foto: David Shishkoff

Zoals Israel Today hier, hier en hier heeft gemeld, is een van de meest fascinerende moderne Joodse Messiaanse bewegingen er een die niets te maken heeft met een herrezen rabbi uit Nazareth, maar wel met een die in Brooklyn begraven ligt.

De vereerde Lubavitcher Rebbe, Menachem Mendel Schneerson, overleed in 1994. Als hij nog in leven was geweest, zou hij deze lente 120 jaar zijn geworden. Veel van zijn volgelingen hoopten dat de rabbi zou worden geopenbaard als de Messias, hoewel hij zichzelf nooit heeft uitgeroepen tot de langverwachte Messiaanse verlosser. De inspiratie die hij zijn Chassidische volgelingen bijbracht was zo groot, dat zij vandaag de dag, bijna drie decennia later, nog steeds opgewonden de verwachting van de Messiaanse verlossing dragen, die hij nieuw leven heeft helpen inblazen.

Het reguliere Jodendom heeft de laatste negentien eeuwen nooit serieus nagedacht over de Messiaanse aanspraken van Yeshua van Nazareth, maar de verwachting van een komende verlosser die in de Hebreeuwse geschriften wordt voorspeld, is niettemin één van de pijlers van het orthodox Joodse geloof gebleven.

Dit recente Hebreeuwse artikel biedt een venster op hoe de aanhangers van de Lubavitcher Rebbe nog steeds over hem denken:

“De vele voorbereidingen… in aanloop naar… 120 jaar sinds de geboorte van de… Rebbe Koning Messias… , brachten de Chabad-activiteit in de wereld tot het kookpunt van een stortvloed aan goede en positieve daden als spirituele geschenken ter ere van deze stralende dag.”

Hetzelfde artikel in het Hebreeuws vertelt hoe besloten werd om 120 grote billboards te betalen om de boodschap van de Messiaanse verlossing te adverteren. Het billboard met betrekking tot GOEDE DADEN was gebaseerd op woorden die de Rebbe ooit zei tegen een CNN-verslaggever:

“Moshiach [Messias] is klaar om nu te komen, we moeten allemaal alleen nog iets extra’s doen op het gebied van goedheid en vriendelijkheid… tenminste nog een klein beetje en dan zal Moshiach onmiddellijk komen.”

Toen gaf de Rebbe een orthodoxe jongen een dollar om te doneren als een goede daad, zeggende:

“Deze dollar is voor het brengen van Moshiach. Geef het aan liefdadigheid zodat Moshiach sneller komt.”

Israel Today nieuwbrief

Dagelijks nieuws

Gratis in uw mailbox

Israel Heute Newsletter

Tägliche Nachrichten

FREI in Ihrer Inbox