Meer vraag naar Hebreeuwse les in tijd van Corona

Velen zitten vast in hun huis en proberen een manier te vinden om de pandemie, die nooit lijkt te eindigen, te overleven. Maar steeds meer mensen gebruiken de situatie om eindelijk iets te doen, waarvoor ze voordien geen tijd hadden, zoals het leren van Hebreeuws.

Door Redactie Israel Today |

Afbeelding: Aantekeningen bij een Hebreeuwse les, het vervoegen van werkwoorden. (Foto: Sophie Gordon/Flash90).

Voor wie houdt van de Bijbel, Gods Woord, en van Israël, Gods volk, staat het leren van Hebreeuws altijd al op de lijst van dingen die je ooit wil doen. Het leren van de Bijbelse taal verbindt hen niet alleen dieper met de Joodse Staat, het is ook essentieel om de Schrift volledig te begrijpen.

Een lokaal Israëlisch initiatief met de naam Hebrew at the Center meldde deze week een grote toename van de vraag naar zijn beginners­cursussen Hebreeuws. Het programma is bedoeld om de wereld­wijde Joodse gemeenschap dichter bij elkaar te brengen, maar onge­twijfeld zijn ook veel christenen geïnteresseerd.

Heeft u belangstelling voor het leren van Hebreeuws?
Duitstalige lezers kunnen zich aanmelden voor de cursus Hebräisch für Anfänger of Hebräisch für Fortgeschrittene.
Voor de Nederlandstalige lezers is op 1 januari een groep met de digitale zelfstudie-cursus Introductiecursus Hebreeuws begonnen, waarvoor u zich nog kunt aanmelden.

Wilt u meer nieuws over Israël ontvangen? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.