Meer dan 200.000 Israëli’s geïnfecteerd met Covid-19

Uit een eerste onderzoek in Israël is gebleken dat tussen de 200.000 en 300.000 mensen in het land besmet zijn met het Coronavirus (Covid-19), dat is ongeveer 2,5% van de Israëlische bevolking en aanzien­lijk meer dan het aantal bevestigde gevallen.

Door TPS |

Het onderzoek, uitgevoerd door de Universiteit van Tel Aviv en Magen David Adom onder 1700 mensen uit het hele land en in alle leeftijdsgroepen, was gebaseerd op serologisch onderzoek naar immunoglobuline G antilichamen.

De IGG-antilichamen wijzen op een reactie van het immuunsysteem van het lichaam op het virus en zijn het meest voorkomende type antilichaam dat in de bloedsomloop werd aangetroffen.

Een dergelijke reactie ontwikkelt zich meestal twee of drie weken na blootstelling en komt ook voor bij mensen die wel door het virus zijn geïnfecteerd maar niet de symptomen van de ziekte hebben ontwikkeld.

De aanwezigheid van antilichamen was iets hoger in de leeftijdsgroep 40-60 jaar, en lager in de leeftijdsgroep 0-19 jaar. Een andere ontdekking was dat de antilichamen meer voorkwamen bij mannen dan bij vrouwen.

Israël heeft 17.169 bevestigde gevallen van het coronavirus. Professor Danny Cohen, hoofd van de School of Public Health van de Universiteit van Tel Aviv, die de tests leidde, merkte op dat er voor elk bevestigd geval 11 tot 16 andere gevallen zijn die niet zijn gedocumenteerd, omdat zij geen symptomen vertoonden.
Hij zei echter, dat Israël ver verwijderd is van het besmettingspercentage van 60%, dat nodig is om groepsimmuniteit te bereiken.

Wilt u meer nieuws over Israël ontvangen? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.