Medisch: Israël bedankte Pfizer-topman Albert Bourla

 

Door Redactie Israeltoday.nl |

Tijdens de viering van Onaf­hanke­lijk­heids­dag heeft Israël woensdag Albert Bourla, de CEO van de interna­tionale medicijn­fabrikant Pfizer, bedankt voor zijn partner­schap dat heeft bijgedragen aan een van de meest geslaagde inentings­campagnes ter wereld.

In een videoboodschap, die evenals het ontsteken van de fakkels op de Herzlberg door de TV werd uitge­zon­den, reageerde Bourla, die de zoon is van Joodse Holocaust-overlevenden uit Griekenland.

‘Samen met Joden over de hele wereld ben ik enorm trots op Israël. Trots op het feit dat Israël er is voor gewoon iedereen, voor ons en voor onze kinderen. Trots op de prestaties van Israël op het gebied van wetenschap, technologie, innovatie en nog zo veel meer,’ zei hij.

‘Dit jaar heeft het partnerschap tussen Pfizer en Israël weer een baanbrekende prestatie opgeleverd. Samen laten we zien dat we door grootschalige vaccinatie de COVID-19 pandemie kunnen verslaan en levens kunnen redden,’ vervolgde Bourla.

‘Ik wil premier Benjamin Netanyahu en alle Israëlische tegenhangers van Pfizer bedanken. We hebben laten zien dat er een weg terug is naar een normale situatie, en dat is zeker iets wat de hele wereld kan vieren. Chag Atzma’oet Same’ach (Een goed Onaf­hanke­lijk­heids­feest),’ besloot de Pfizer CEO.

Na veel lobbiën van de Israëlische premier leverde Pfizer/BioNTech voldoende vaccins om 9,3 miljoen inwoners te vaccineren. Op zijn beurt deelt Israël de resultaten van zijn inentings­campagne met Pfizer. Israël heeft in drie maanden driekwart van de bevolking gevaccineerd, waarna de besmet­tings­cijfers zover daalden dat de economie kon worden heropend.

Een jaarlijkse vaccinatie noodzakelijk?
Wetenschappers weten nog niet, hoe lang iemand beschermd is tegen Corona na de tweede prik. De topman van Johnson & Johnson, Alex Gorsky, zei in februari dat misschien een jaarlijkse Coronaprik nodig is, net zoals de jaarlijkse griepprik.

Eerder deze maand liet Pfizer weten, dat zijn vaccin tot zes maanden na de tweede vaccinatie voor 91% beschermt tegen Corona en voor 95% tegen ernstige ziekte als gevolg van Corona, maar over de periode daarna is onvoldoende bekend. Albert Bourla denkt dat een derde vaccinatie binnen twaalf maanden nodig kan zijn, mogelijk gevolgd door een jaarlijkse vaccinatie.

Bronnen: INN, WIN, WIN.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.