Medisch: Beeld­verwer­king in de hersenen verbeteren

We maken vandaag kennis met de Israélische startup VisionRepair, die een innovatieve technologie heeft ontwikkeld voor het verbeteren van het zicht door de beeld­verwer­kings­capaci­teiten in de hersenen te verbeteren.

Door Redactie Israeltoday.nl |

De kwaliteit van het menselijk zicht hangt af van twee factoren:
– Het oog vangt het beeld op,
– De verwerking van het beeld door de hersenen.

Terwijl de hele oogzorg zich richt op het ombuigen van lichtbundels met een bril of met lenzen, en op het operatief corrigeren van de ogen middels laseren of het vervangen van een dof geworden ooglens, richt RevitalVision zich uitsluitend op de visuele verwerking door de hersenen.

Het gaat dan om oogproblemen zoals een lui oog (amblyopia), oogziekten en gezichtsstoornissen bij volwassenen. De gepatenteerde technologie van het bedrijf is ook effectief in het verbeteren van het gezichts­vermogen bij een aantal andere visuele beperkingen en aandoe­ningen, en biedt een aanzienlijke verbetering die verder gaat dan wat momenteel beschikbaar is door alleen de ogen te behandelen.

RevitalVision is gevestigd in Maccabim-Re’ut, Israë, en ook actief in Europa en de VS. Het gaat bij RevitalVision om een trainings­programma voor de hersenen. Met behulp van Gabor patches met gepaten­teerde stimulatie techniek, wordt de aanleg van neurale verbindingen op corticaal niveau gefaciliteerd, om specifieke neuronen in de visuele cortex te stimuleren en nieuwe neurale verbindingen te creëren op synaps niveau voor een langdurige verbetering van het gezichtsvermogen. Door het herhaaldelijk oefenen van precieze visuele taken, worden de hersenen getraind om efficiënter te worden in het verwerken van visuele informatie. De gespecia­liseerde algoritmen van RevitalVision analyseren de prestaties en passen de trainings­sessies voortdurend aan om het gezichts­vermogen aanzienlijk te verbeteren op basis van de specifieke behoeften van elke patiënt.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.