Markeer uw kalender! COVID-vaccin niet langer nodig om Israël binnen te komen!

Vanaf volgende maand kunnen alle toeristen, ongeacht hun vaccinatiestatus, Israël binnenkomen; verplichte COVID-tests voor schoolkinderen worden ook afgeschaft.

Door Redactie Israel Today | | Onderwerpen: corona, toerisme, Israel
Foto: Tomer Neuberg / Flash90

De regering van Israël heeft zondag besloten om een aantal coronavirusbeperkingen in te trekken, waaronder de eis dat iedereen die het land binnenkomt volledig is ingeënt tegen COVID-19.

“We zien een consistente daling van de morbiditeitsgegevens, dus het is tijd om geleidelijk te openen wat we als eerste in de wereld hebben gesloten,” zei premier Naftali Bennett.

Dit betekent dat vanaf 1 maart toeristen van alle leeftijden, gevaccineerd of ongevaccineerd, Israël kunnen binnenkomen en rondreizen, zolang ze twee negatieve PCR-tests hebben – één voor ze aan boord gaan van hun vlucht, en één na aankomst in Israël.

Terugkerende Israëlische reizigers hoeven alleen bij aankomst te worden getest en kunnen nu ook vliegen zonder eerst te zijn gevaccineerd.

De regering heeft ook besloten de wekelijkse verplichte COVID-tests voor schoolkinderen niet langer verplicht te stellen. Die nieuwe richtlijn gaat in op 10 maart.

Bennett waarschuwde wel dat als er een nieuwe variant van het coronavirus opduikt, Israël snel actie zal ondernemen en sommige of alle eerdere beperkingen opnieuw zou kunnen invoeren.

Israel Today nieuwbrief

Dagelijks nieuws

Gratis in uw mailbox

Israel Heute Newsletter

Tägliche Nachrichten

FREI in Ihrer Inbox