Koreaanse belangstelling voor Israëlische start-ups

Steeds meer Koreanen tonen belangstelling om te investeren in Israëlische innovaties. Daartoe werd in Zuid-Korea de ‘Seoul Investors Club’ opgericht, een netwerk van Koreaanse investeerders en bedrijven die op zoek zijn naar investeringsmogelijkheden in Israëlische innovaties.

Door Redactie Israel Today |

In oktober vond voor het eerst een Zoom-ontmoeting plaats tussen Koreanen en Israëlische startende ondernemingen. De nadruk lag daarbij vooral op de digitale geneeskunde, informatie­technologieën en de landbouw, met technologieën op het gebied van kunstmatige intelligentie. Voor de Koreanen zijn dit niet alleen financiële investeringen, maar ook strategische investeringen. Aangezien Israëlische start-ups de laatste tijd een investerings­bestemming zijn geworden voor mondiale bedrijven, tonen steeds meer landen belangstelling om in Israël te investeren.

‘Israëlische start-ups beschikken over een uitstekend aanpassings­vermogen en over een hoge mate van creativiteit in een steeds veranderende wereldmarkt. Zij bieden niet alleen geavanceerde technologieën, maar tonen ook de inzet die nodig is om te kunnen slagen’, onderstreepte Jasmine Topor, oprichter en directeur van het Korea Israel Innovation Center. ‘Israël beschikt over een uniek ecosysteem door zijn volharding in innovatie, onderzoeks- en ontwikkelings­capaciteiten, getalenteerde professionals, en dit vormen goede omstandigheden die start-ups en durfkapitaal stimuleren’.

Samen met Israëlische financiële adviseurs en de Israëlische ambassade in Seoel, zullen in de komende weken talrijke Zoom-bijeen­komsten tussen potentiële investeerders en Israëlische startende ondernemingen worden georganiseerd. Hoofd van de Israëlische economische- en handels­missie Yaniv Goldberg zei, dat dit de eerste reeks van besloten investerings­evenementen is, die niet toegankelijk zijn voor het publiek. ‘Het gaat hier om vertrouwelijke bijeenkomsten, in een open zoom-kamer van door ons uitgekozen Koreaanse investeerders en Israëlische start-ups. De vraag in Korea is enorm omdat Israël wereldwijd naam heeft gemaakt op het gebied van technologie, creativiteit en start-ups’. Zuid-Korea is voor deze Israëlische bedrijven eveneens een toegangspoort tot het Verre Oosten.

Wilt u meer nieuws over Israël ontvangen? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.