Knessetlid: Het is tijd om de Derde Tempel te bouwen

Alweer heeft een lid van de Knesset zijn verlangen uitgesproken, dat de Joden niet alleen in vrijheid de Tempelberg in Jeruzalem kunnen bezoeken om hun geloof tot uitdrukking te brengen, maar dat de Derde Tempel gebouwd zal worden ‘in onze dagen’.

Door Redactie Israel Today |

Nissim Vaturi stond nummer 40 op de kandidatenlijst van Likoed, hetgeen betekent dat hij niet in de Knesset terechtkwam na de laatste nationale verkiezingen. Maar nadat verschillende Likoed parlementsleden, met de nationale verkiezingen in zicht, de partij hebben verlaten, krijgen Vaturi en enkele anderen de kans om lid van het parlement te worden, ook al is het maar voor een paar maanden.

Als een van zijn eerste officiële handelingen nadat hij was ingezworen, ging Vaturi naar de Tempelberg. Voor Vaturi – een religieuze inwoner van de Golanhoogten – was dit het eerste bezoek aan deze heiligste plek van het Jodendom.

Terwijl hij daar was, vertelde hij aan een organisatie die zich inzet voor het bouwen van de Derde Tempel dat ‘iedereen die Israël vertegenwoordigt niet los van de Schepper kan zijn. We zien allemaal uit naar de Verlosser.’ Toen reciteerde Vaturi openlijk het traditionele Joodse gebed: ‘Mogen wij het verdienen om deze plek te verlossen voor de Shechinah (Gods heilige aanwezigheid) om er te wonen en om snel en in onze dagen de Heilige Tempel te bouwen.’

Joden worden categorisch verhinderd om te bidden op de Tempelberg, maar de politiemannen die op dat moment aanwezig waren beletten het Vaturi niet.

Helpen Arabieren uit de Golfstaten Israël de Tempel te bouwen?
Sommige Palestijnen beschuldigen Israëls nieuwe bondgenoten uit de Golf ervan, de Joodse Staat te helpen de basis te leggen voor de Derde Tempel.

In een afgelopen weekend gepubliceerd opinieartikel stelt Dr. Adnan Abu Amer, decaan Politieke Wetenschappen aan de Umma Open University in Gaza, dat de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) haar nieuwe invloed op de Tempelberg zouden kunnen gebruiken om de Joden te helpen daar voet aan de grond te krijgen. ‘Dit doet de vrees van de Palestijnen toenemen dat de volgende fase de bouw van de zogenaamde synagoge zou kunnen inluiden, met medewerking van de autoriteiten van de VAE,’ vervolgde hij.

Abu Amer merkt op dat de VAE er geen probleem in ziet om land aan de Joden te verkopen en dat de Golfstaat al een synagoge huisvest, evenals een Hindoetempel.

Wilt u meer nieuws over Israël ontvangen? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.