Joodse pioniers bidden voor herverkiezing Trump

Leiders van de Joodse neder­zettingen­beweging kwamen maandag bijeen in de ‘Grot van de Patriarchen’ in Hebron (waar Abraham, Isaak, Jacob, Sarah, Rebekka en Leah begraven liggen) om tot God te bidden voor nog vier jaar voor de Amerikaanse president Donald Trump.

Door Redactie Israel Today |

De Amerikaanse presidents­verkiezingen van deze week ‘zullen een grote invloed hebben op de toekomst van de Staat Israël’, zei Yochai Damri, hoofd van de Regionale Raad die de Joodse gemeenschap in Hebron omvat, een dag voor de gebedsbijeenkomst.

Damri voegde eraan toe dat ‘Joden, die geloven in het Bijbelse mandaat van Israël om het hele land te regeren, ‘president Trump veel dank verschuldigd zijn voor zijn steun aan de Staat Israël, het land Israël en de nederzettingen in de afgelopen vier jaar. (…) Tijdens zijn ambtsperiode als president hebben de Staat Israël en de nederzettingen in het bijzonder ongekende steun gekregen’.

Israel Gantz, hoofd van de Regionale Raad van Binyamin, zei tegen degenen die de gebeds­bijeen­komst bijwoonden:
‘We kwamen om te bidden voor het succes van president Trump, en om hem te bedanken voor de acties die hij tot nu toe heeft genomen, voor het versterken van de Staat Israël, het versterken van de nederzettingen, het verplaatsen van de ambassade naar Jeruzalem, het erkennen van Israëlische soevereiniteit over de Golanhoogten, het erkennen van de wettigheid van de nederzettingen in Judea en Samaria, het streven naar soevereiniteit en natuurlijk voor het versterken van de betrekkingen tussen Israël en andere landen in de Arabische wereld’.

De meeste Israëli’s, en de Joodse pioniers in het bijzonder, beschouwen Trump’s voorganger Barack Obama als de meest anti-Israëlische president in de Amerikaanse geschiedenis. Ze vrezen dat Joe Biden, die als vice-president onder Obama diende, een soortgelijke benadering van de Joodse Staat zal volgen, waardoor een overwinning van Trump des te noodzakelijker wordt.

Wilt u meer nieuws over Israël ontvangen? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.