LedenJoodse nederzetting – zionistische geestelijke strijd

In een daad van puur zionisme, die “de grootste burgerlijke ongehoorzaamheid in jaren” wordt genoemd, stellen duizenden Joden de aanspraak op hun eigen land ter discussie. Zeg me dat dit geen geweldige strijd is in het rijk van het goddelijke.

Door Stan Goodenough |
Joodse zionisten trekken naar de heuvels van Judea en Samaria om hun goddelijke recht op het land te vervullen. Foto: Yonatan Sindel/Flash90

De fysieke en politieke strijd die om het land Israël wordt gevoerd, is uiteindelijk ook spiritueel.  Terwijl velen dit als een simplistische visie beschouwen, is het een keiharde Bijbelse visie.

De HEERE, de God van Israël, is de Bewoner van het Land. De Joodse inwoners van Judea en Samaria doen wat Hij voor hen gepland heeft om te doen; hen bevolen heeft om te doen; verordend heeft dat zij moeten doen; voorspeld heeft dat zij zullen doen en hen in staat gesteld heeft om te doen.

Want de HEERE zal Zich over Jakob ontfermen, en Hij zal Israël nog verkiezen, en hen in hun eigen land vestigen.  (Jesaja 14:1a)

Israëls aartsvijand – de satan – is fel gekant tegen de vestiging van Joden in het Bijbelse Hartland. Hij is in feite tegen het hele Joodse bestaan, want hij weet hoe essentieel het een voor het ander is. Alle verzet tegen de Joodse gemeenschap wordt door hem afgedwongen. In zijn gelederen bevinden zich de islamitische wereld en de progressieve westerse wereld.

Op 21 juli 2022 trokken duizenden...

Israël Vandaag Lidmaatschap

Word Lid

 • Lees alle content voor leden

                     

  Krijg exclusieve en verdiepende artikelen uit Israël.

 • Steun betrouwbare journalistiek, rechtstreeks vanuit Jeruzalem

                     

  Raak verbonden met Israël, vanuit huis.

 • Laat de stem van hoop en waarheid horen

  Word onderdeel van de internationale Israel Today-familie