Jon Voight: “Netanyahu grootste zegen die Israël ooit heeft gehad”

Jon Voight: “Het bestaan en voortbestaan van Israël is een anker van geestelijke gezondheid in een wereld die zijn oriëntatie verliest.”

Door Dov Eilon | | Onderwerpen: John Voight
Jon Voight Een echte vriend van Israël. Foto: EPA-EFE/Nina Prommer

De bekende Amerikaanse acteur Jon Voight, vader van Angelina Jolie, heeft zich de afgelopen jaren een enthousiast aanhanger van Israël getoond en een fervent voorstander van de conservatieve politiek in zowel de VS als Israël. In een uitgebreid exclusief interview met Ynet spreekt hij openlijk over zijn houding ten opzichte van de progressieve beweging in de politiek, die hij scherp bekritiseert. Hij noemt de vertegenwoordigers van deze beweging “beschadigde mensen met verwrongen denkwijzen” die niet de waarheid vertellen en zich bemoeien met de levens van anderen. Voight benadrukt dat hij weigert zich te onderwerpen aan de eisen van deze beweging en zich te laten beperken in zijn manier van leven.

Voights wereldbeeld is diep geworteld in zijn conservatieve opvattingen, die ook terug te vinden zijn in zijn houding ten opzichte van Israël. Een land dat hij in het verleden meerdere malen heeft bezocht en waarvan hij het bestaan en de waarden hartstochtelijk verdedigt. De acteur heeft herhaaldelijk openlijk kritiek geuit op de Democratische Partij en haar leiderschap in de VS, vooral met betrekking tot haar beleid ten aanzien van Israël. Daarbij interpreteert hij de huidige politieke gebeurtenissen als de vervulling van bijbelse profetieën, waarmee hij vertrouwd is door zijn katholieke opvoeding en jeugdervaringen in Yonkers, New York.

Zie: Hollywoodster Jon Voight: “Jeremia’s profetie is uitgekomen!”

In het interview vertelt hij over zijn vader, een golfinstructeur bij een Joodse countryclub, die hem een diepe waardering gaf voor de Joodse gemeenschap en haar positieve invloed op de Amerikaanse samenleving. Deze ervaringen vormden zijn kijk op de wereld en deden hem antisemitisme zien als absurd en onrechtvaardig.

Wat betreft de politieke situatie in Israël, prijst Voight de Israëlische burgers voor hun doorzettingsvermogen en toewijding, ondanks alle gevaren en politieke onrust die het land teisteren. Hij benadrukt in het bijzonder de rol van premier Benjamin Netanyahu, die hij de “grootste zegen” noemt die Israël ooit heeft gekend. Voight gelooft dat het bestaan en het voortbestaan van Israël een anker van verstandigheid biedt in een wereld die volgens hem zijn oriëntatiepunt aan het verliezen is.

Op 84-jarige leeftijd is Voight nog steeds erg actief en hij heeft geen plannen om met pensioen te gaan. Hij benadrukt hoe belangrijk het is om actief te blijven en zijn werk voort te zetten ondanks zijn fysieke achteruitgang. Hij ziet zichzelf nog steeds op een missie en heeft het gevoel dat hij nog veel te doen heeft voordat hij met pensioen gaat.

Israel Today nieuwbrief

Dagelijks nieuws

Gratis in uw mailbox

Israel Heute Newsletter

Tägliche Nachrichten

FREI in Ihrer Inbox