“Jeremia’s profetie is vervuld!” zegt Hollywood-ster Jon Voight

“Het heeft geen zin om dit de ‘West Bank’ te noemen. Het is Judea en Samaria, het hart van Israël!” houdt Jon Voight vol.

Door Redactie Israel Today | | Onderwerpen: profetie, Samaria, Israel
Hollywoodacteur Jon Voight maakt een rondreis door het Bijbelse hartland met Yossi Dagan, voorzitter van de Regionale Raad van Samaria. Foto: Samaria Regional Council

Hollywoodster Jon Voight was woensdag tot tranen toe geroerd toen hij een fles wijn ontving van Yossi Dagan, de voorzitter van de Regionale Raad van Samaria. De bekroonde acteur en Bijbel-gelovige christen riep uit: “Dit is Jeremia’s profetie die in vervulling gaat!”

Voight was in Samaria, het noordelijke deel van de zogenaamde “West Bank”, om het Bijbelse landschap te bezichtigen en leden van het Samaria Film Fonds te ontmoeten. Terwijl hij daar was, werd hij meegenomen naar Mitzpe Yosef, een buitenpost van waaruit men het graf kan zien van de Bijbelse aartsvader Jozef in de stad Nablus (Sichem) beneden.

Dagan legde aan Voight uit dat de moslims en andere bezetters eeuwenlang niet in staat waren de bergen van Samaria vruchtbaar te maken. Pas na de terugkeer van het Joodse volk begon het gebied weer op te bloeien en internationaal befaamde wijnen voort te brengen.

Dagan overhandigde Voight een fles wijn uit de nabijgelegen Joodse gemeenschap Har Bracha en zei: “Wat ik in mijn hand houd is niet zomaar een fles wijn… dit is de profetie van Jeremia die in vervulling gaat.”

Opnieuw zult gij wijngaarden planten op de bergen van Samaria; de planters zullen planten en van de vruchten genieten. Jeremia 31:5

“Begrijp je wat hier gebeurt?” zei Voight als antwoord terwijl hij een traan wegpoetste. “Dit is de profetie van Jeremia! Duizenden jaren geleden voorspelde hij dat deze streek wijn zou voortbrengen,” voegde hij eraan toe, voordat hij Dagan omhelsde.

Voight benadrukte dat hij er niet van houdt dat mensen het gebied de “Westelijke Jordaanoever” noemen, en merkte op dat zowel in termen van de Bijbel als in termen van strategische moderne realiteiten, “dit het hart is van het Land Israël.”

Zie in de volgende video hoe Yossi Dagan uitlegt dat pas na de Joodse terugkeer de bergen van Samaria vruchten en wijn begonnen voort te brengen. Voight, die zijn tranen niet kan bedwingen, roept uit dat de profetie van Jeremia in vervulling is gegaan:

Israel Today nieuwbrief

Dagelijks nieuws

Gratis in uw mailbox

Israel Heute Newsletter

Tägliche Nachrichten

FREI in Ihrer Inbox