Leden“Je zult een probleem hebben met de Tempelberg”

Ondertussen wijst Herzog op de hypocrisie van Arabische Knessetleden die jammeren over Itamar Ben-Gvir, terwijl ze Palestijnse terroristen steunen.

Door Ryan Jones | | Onderwerpen: verkiezingen
Itamar Ben-Gvir, hier te zien bij de Westelijke Muur eerder dit jaar, wil de joodse eredienst terugbrengen naar de Tempelberg, slechts een van de redenen waarom hij zoveel consternatie veroorzaakt bij Israëlische linkse partijen en de internationale gemeenschap. Foto: Yonatan Sindel / Flash90

De Israëlische president Isaac Herzog heeft vrijdag het overleg afgerond met de wetgevers van de 25e Knesset, waarvan er 64 Benjamin Netanyahu hebben aanbevolen als premier. Met die stevige meerderheid in handen zal Herzog naar verwachting volgende week Netanyahu officieel aan het hoofd van de volgende regering zetten.

Dat was allemaal zoals verwacht.

Maar er waren een paar verrassingen en ongemakkelijke momenten tijdens het overleg in de residentie van de president.

Tijdens zijn ontmoeting met de leiders van de ultraorthodoxe Shas-partij op woensdag werd Herzog per ongeluk opgenomen terwijl hij de religieuze wetgevers aanspoorde om op hun hoede te zijn voor hun rechts-nationalistische partner Itamar Ben-Gvir.

De overlegvergaderingen worden uitgezonden op de publieke televisie. Maar Herzog dacht dat de camera’s en microfoons waren uitgeschakeld toen hij de Shas-vertegenwoordigers vertelde:

“Er is één kwestie die ik niet ter sprake bracht [tijdens het televisiegedeelte van de vergadering] – u zult een...

Israël Vandaag Lidmaatschap

Word Lid

 • Lees alle content voor leden

                     

  Krijg exclusieve en verdiepende artikelen uit Israël.

 • Steun betrouwbare journalistiek, rechtstreeks vanuit Jeruzalem

                     

  Raak verbonden met Israël, vanuit huis.

 • Laat de stem van hoop en waarheid horen

  Word onderdeel van de internationale Israel Today-familie