LedenJakob Jocz en de geschiedenis van de Messiaanse missie in Londen

Een Joodse man ontmoet zijn Messias in een prachtige Londense buurt.

Door Charles Gardner | | Onderwerpen: Messiasbelijdend
Foto: Shutterstock

Terwijl miljoenen Joden in concentratiekampen werden vermoord, werden elders, onder meer in de Londense schoonheidsplaats Hampstead Heath, zaden van nieuw leven gezaaid. Hier zou een Joodse gelovige in Jezus spoedig een mede-Jood aan zijn Messias voorstellen, waarmee de weg werd vrijgemaakt voor de vervulling van Ezechiëls profetie over het Dal van de Droge Beenderen, waarin de opstanding van het Joodse volk werd voorspeld (Ezechiël 37).

De moderne staat Israël was herboren, en de messiaanse beweging van Jezus’ Joodse volgelingen raakte in de jaren die volgden in een stroomversnelling.

Tijdens en onmiddellijk na de oorlogsjaren was er inderdaad iets belangrijks gebeurd aan de rand van het 900 hectare grote Londense “verademingsoord”.

Jakob Jocz was pastoor van St John’s, Downshire Hill, een evangelische Anglicaanse kerk op een steenworp afstand van de rand van de Heath. Hij werkte ook voor CMJ (Church’s Ministry among Jewish people), een internationaal genootschap gevestigd in het Verenigd Koninkrijk dat in de jaren dertig al een rijke oogst oogstte in heel Europa en Noord-Afrika.

Jocz was een in Litouwen geboren volgeling...

Israël Vandaag Lidmaatschap

Word Lid

 • Lees alle content voor leden

                     

  Krijg exclusieve en verdiepende artikelen uit Israël.

 • Steun betrouwbare journalistiek, rechtstreeks vanuit Jeruzalem

                     

  Raak verbonden met Israël, vanuit huis.

 • Laat de stem van hoop en waarheid horen

  Word onderdeel van de internationale Israel Today-familie