Israëlische technologie beschermt Mexicaanse sportscholen tegen Coronavirus

Gezondheidsclubs en sportscholen in Mexico kunnen tijdens de coronavirus-pandemie toch geopend blijven, dankzij de Israëlische ontsmettings­technologie, die de lucht meerdere keren per uur volledig filtert en reinigt.

Door Redactie Israel Today |

Het systeem is ontwikkeld door de Israëlische start-up Aura Air en is gebaseerd op kunstmatige intelligentie, die de samenstelling van de lucht binnen het gebouw vergelijkt met de lucht buiten en zo vooraf een afname van de kwaliteit detecteert.

De technologie van Aura Air werkt op verschillende niveaus, waaronder: analyse van de luchtkwaliteit in de kamer waaronder de temperatuur, de vochtigheid, het kooldioxidegehalte, niveaus van organische gassen en meer. Daarbij worden de resultaten vergeleken met de lucht buiten het gebouw, en wordt de lucht in de binnenruimte gezuiverd, gedesinfecteerd en automatisch gefilterd met behulp van vier filters en unieke technologieën. Het systeem geeft de manager van de sportschool aanbevelingen voor het ventileren van de ruimte als dat nodig is en waarschuwt hem door middel van een unieke app indien er sigarettenrook of giftige gassen aanwezig zijn, die kunnen wijzen op het ontstaan ​​van een brand of besmetting door een andere bron, zelfs als er niemand in het gebouw is.

Aviad Schneiderman, oprichter en CEO van Aura Air, zei dat de technologie van het bedrijf het in Mexico en andere landen over de hele wereld mogelijk maakt om het coronavirus te beheersen, zowel in sport- als in onderwijsinstellingen, maar ook in klaslokalen, uitgaansgelegenheden en in het vervoer. Ook wannee later de corona-pandemie voorbij is zal de apparatuur zal de sporttrainers van dienst blijven, en een waarschuwing activeren wanneer het percentage zuurstof in de lucht onder een bepaald niveau daalt of wanneer er schadelijke stoffen in de lucht aanwezig zijn.

Ook in het Sarswala-paleis in Madrid is gekozen voor Israëlische technologie om de lucht te zuiveren. Dit paleis wordt gebruikt door de koning van Spanje en de koninklijke familie, en de Spaanse koning verwelkomt daar zijn buitenlandse gasten en houdt daar vergade­ringen met de Spaanse premier en andere ministers van de regering.

Aura Air is opgericht door de gebroeders Schneiderman, Aviad en Eldar. Investeerders zijn onder meer Merchavia Holdings en AY Electronics Group, die verantwoordelijk is voor de productie van de systemen via haar dochter­onderneming Shiratech en andere investeerders. Het bedrijf heeft 14 medewerkers in dienst en vervaardigt het systeem in Israël in samenwerking met Bet El Industries. De producten van het bedrijf worden verkocht aan zakelijke klanten zoals scholen, treinstations, kantoren en grote entiteiten in Israël en Europa, evenals aan particulieren via de website van het bedrijf.

Lees ook:
Techniek: Luchtreiniger en rookalarm in één apparaat,
Aura Air beschermt Britse bussen tegen Corona

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.