Israëlische soldaten redden Palestijns kind dat gewond raakt bij auto-ongeluk

Virale post op sociale media toont het ware menselijke gezicht van IDF-soldaten die zo vaak worden genegeerd door de media.

Door Redactie Israel Today | | Onderwerpen: media
Social media post van Israëlische soldaten die een Palestijns kind redden. Foto: Facebook screenshot

Scrollend door Hebreeuws-talige sociale media kwamen we vandaag dezelfde foto tegen die door talrijke Israëli’s op alle platforms was gepost. Het was van verschillende Israëlische soldaten die het leven redden van een klein Palestijns kind dat was aangereden door een Palestijns voertuig.

Nu is het geen wonder dat deze foto en dit verhaal nergens in de mainstream media te vinden zijn. Het druist in tegen het heersende verhaal van Israëlische soldaten als bloeddorstige racisten die alle Arabieren haten.

Sommigen zullen misschien aanvoeren dat het verhaal niet groot genoeg is om enige aandacht van de pers te krijgen. Maar als het kind in kwestie iets was aangedaan door diezelfde soldaten, zou de zaak waarschijnlijk wereldwijd voorpaginanieuws zijn geweest.

Het incident vond plaats aan de rand van de Palestijnse stad Hawara, die grenst aan de Jeruzalemse wijk Pisgat Ze’ev. Er is een grote rotonde en een controlepost van het leger tussen Hawara en Pisgat Ze’ev. Israëlische automobilisten worden daar regelmatig aangevallen door stenen gooiende Palestijnen.

Op de rotonde gebeuren veel ongelukken. Ergens deze week werd een klein kind aangereden door een Palestijnse automobilist die in een jeep reed, aldus de berichten op de sociale media. De Israëlische soldaten die bij het nabijgelegen checkpoint waren gestationeerd, aarzelden niet om te reageren met een levensreddende behandeling.

Als aan dit soort verhalen meer aandacht zou worden besteed en ze zouden worden gedeeld, zou dat de meningen over het Israëlisch-Palestijnse conflict sterk beïnvloeden.

Israel Today nieuwbrief

Dagelijks nieuws

Gratis in uw mailbox

Israel Heute Newsletter

Tägliche Nachrichten

FREI in Ihrer Inbox