Israëlische soldaten in Gaza beginnen Dodenherdenking met “Hatikvah”

Deze Dodenherdenking, Yom HaZikaron, is de eerste sinds 7 oktober 2023.

Door Redactie Israel Today | | Onderwerpen: dodenherdenking
Israëlische soldaten van het Netzah Yehuda Bataljon bezoeken de graven van gesneuvelde Israëlische soldaten op de militaire begraafplaats Mount Herzl in Jeruzalem op 12 mei 2024 in de aanloop naar Israëls Herdenkingsdag, die begint op zondagavond 12 mei 2024. Foto: Chaim Goldberg/Flash90.

Israëlische soldaten die gestationeerd zijn in de Gazastrook luidden zondagavond Jom HaZikaron (gedenkdag) in door het volkslied “Hatikvah” te zingen.

De soldaten verzamelden zich bij de Netzarim Corridor, de as tussen de noordelijke en zuidelijke Gazastrook, en hesen de Israëlische vlag voor hen uit.

De officiële herdenkingsdag voor gevallen soldaten en slachtoffers van terrorisme begint bij zonsondergang en duurt 24 uur. Daarna begint de Onafhankelijkheidsdag Yom Ha’atzmaut. Dit jaar heeft Dodenherdenking een speciale betekenis.

Sinds de laatste Herdenkingsdag (25 april 2023) hebben 1.594 Israëlische soldaten en burgers het leven verloren. Dit omvat 760 soldaten van de Israëlische Strijdkrachten (van wie er 61 bezweken aan verwondingen die ze in voorgaande jaren opliepen) en 834 burgers, van wie er 822 werden gedood tijdens of na de terreuraanslagen van Hamas in het zuiden van Israël op 7 oktober, zoals het Israëlische ministerie van Defensie donderdag bekendmaakte.

In het weekend werden vijf soldaten gedood in de Gazastrook.

Sinds 1860, het jaar waarin de eerste Joden de muren van Jeruzalem verlieten om nieuwe Joodse wijken te bouwen, zijn in totaal 30.139 veiligheidstroepen en burgers gedood bij de verdediging van het Land Israël en bij terreuraanslagen.

Israel Today nieuwbrief

Dagelijks nieuws

Gratis in uw mailbox

Israel Heute Newsletter

Tägliche Nachrichten

FREI in Ihrer Inbox