Israëlische nanosatelliet lift mee met NASA naar ISS

Een nanosatelliet, ontworpen door de universiteit van Tel Aviv (TAU), is zaterdag zijn reis naar het internationale ruimtestation ISS begonnen toen hij meelifte met een bevoor­radings-ruimte­vaartuig van de NASA, dat werd gelanceerd vanaf Wallogs Island, VA.

Door Redactie Israeltoday.nl |

De TAU-SAT1 Nanosatellite, die ongeveer de grootte van een schoenendoos heeft en minder dan zes pond weegt, is de eerste die geheel ontworpen, ontwikkeld, gemonteerd en onafhankelijk getest is in een Israëlische universiteit door onderzoekers en studenten. De NASA-raket zal aankoppelen aan het ISS en astronauten zullen de nanosatelliet in een baan om de aarde brengen. Naar verwachting zal het enkele maanden actief zijn.

Tau-SAT1 is ontworpen in het Centrum voor Nano­satel­lieten van de universiteit, een interdisciplinair project van de IBY en Aladar Fleischman Faculty of Engineering, de Porter School of the Environment en Earth Sciences, en het Soreq Nuclear Research Center. Hij is ongeveer vier maanden geleden voltooid en voor pre-flight-testen naar het Japanse ruimtebureau Jaxa gezonden.

Gegevens over kosmische straling, verzameld door Tau-SAT1, worden opge­vangen met behulp van een satelliet­station op het dak van het engineeringgebouw van de universiteit, vertelde Dr. Ofer Amrani, hoofd van het miniatuur-satellietlab van TAU, bericht UwI

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.