Israëlische Knesset richt Bijbel Lobby op

In de Jeruzalemzaal van de Knesset werd dinsdag officieel de Bijbel Lobby gelanceerd, die tot doel heeft om de bekendheid met het Woord van God in Israël te vergroten.

Door via TPS |

De ceremonie werd bijgewoond door het hoofd de lobby, knessetlid Uzi Dayan, knessetvoorzitter Yariv Levin, de Israëlische opperrabbijn David Lau, de winnares van de Internationale Jeugdbijbelquiz van 2020 Ruth Cohen, en andere knessetleden.

‘De lobby heeft als doel om het aantal en de verscheidenheid aan Bijbelstudenten en degenen die van de Schrift houden te vergroten,’ zei Dayan.

De lobby zal eens in de twee maanden een nationale Bijbelstudie-evenement in het Hebreeuws en een internationaal evenement in het Engels houden.

Bovendien zal de lobby binnenlands en buitenlands bijbels toerisme aanmoedigen, met de nadruk op de jeugd, en reizen in het land van de Bijbel.

De activiteiten van de lobby zullen worden begeleid door het Genootschap voor Bijbelstudie, dat is opgericht door David Ben-Goerion, en de Jerusalem Shalom Foundation.

Zie ook:

Wilt u meer nieuws over Israël ontvangen? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.