Israëlische communisten boycotten Zelensky toespraak tot Knesset

“Zeer triest dat goede linkse mensen worden misleid door valse propaganda”, dringt Joods lid van door Arabieren geleide communistische partij aan.

Door Redactie Israel Today | | Onderwerpen: politiek, Oekraïne, Rusland
Ofer Cassif is het enige Joodse lid van de communistische partij Hadash, die onder Arabische leiding staat. Hij en zijn partijgenoten geloven het Russische verhaal over de invasie van Oekraïne. Foto: Hadas Parush / Flash90

“Zeer triest dat goede linkse mensen worden misleid door valse propaganda”, dringt Joods lid van door Arabieren geleide communistische partij aan.

Wist u dat er communisten zijn in Israël, en zelfs in de Knesset? En het zal u niet verbazen dat zij de kant kiezen van Rusland in zijn voortdurende invasie van Oekraïne.

Deze politici, die vandaag een kleine randgroep vormen, hebben zich gedeisd gehouden sinds het begin van de oorlog tussen Rusland en Oekraïne, maar hun standpunt kwam zondag aan het licht toen zij de openbare toespraak van de Oekraïense president Volodymyr Zelensky tot Israël boycotten.

Er zijn twee Arabische partijen in de Knesset, één in de regering en de andere in de oppositie.

Van de islamitische partij Ra’am, die deel uitmaakt van de eenheidscoalitie, nam een van de wetgevers deel aan het gesprek met Zelensky. Partijleider Mansour Abbas was op dat moment op een conferentie en kon niet aanwezig zijn.

Van de oppositionele Joint Arab List nam geen enkele wetgever deel aan het gesprek met Zelensky. Dit is verre van verrassend, niet alleen vanwege de anti-Israël standpunten van de partij.

De grootste van de vier kleine partijen die samen de Arabische Lijst vormen is Hadash, de communistische partij in Israël.

De leider van de Gezamenlijke Arabische Lijst, Aymen Odeh, is hoofd van de Hadash-partij. Over zijn voornemen om Zelensky’s toespraak te boycotten, vertelde een woordvoerder van Odeh aan The Times of Israel: “Ons standpunt is dat de NAVO en haar leider Amerika deze oorlog hebben opgelegd.”

Het enige Joodse lid van Hadash, Ofer Cassif, was veel botter in het uitleggen, via Twitter, waarom hij Zelensky niet het nodige respect zou geven: “Heel triest dat goede linkse mensen zich laten misleiden door valse propaganda – en dat ze zelfs van mijn vrienden en mij verwachten dat we ons schikken naar de leugens die ons worden voorgeschoteld.”

Israel Today nieuwbrief

Dagelijks nieuws

Gratis in uw mailbox

Israel Heute Newsletter

Tägliche Nachrichten

FREI in Ihrer Inbox