Israëlische ambtenaren moeten zich laten vaccineren

De Israëlische commissie voor ambtenarenzaken heeft zondag bepaald dat ambtenaren kunnen worden ontslagen of overgeplaatst als zij weigeren zich te laten vaccineren tegen COVID-19 of wekelijks een virustest te ondergaan.

Door Redactie Israel Today |

De Commissie voor ambtenarenzaken houdt toezicht op de tewerkstelling van alle werknemers bij de overheid en in de openbare sector in Israël.

Volgens het verslag van het Israëlische nieuwsportaal Ynet werd het besluit genomen om ‘de continuïteit van het functioneren van de ministeries te waarborgen’.

Indien een werknemer in de overheidssector weigert zijn vaccinatiekaart (‘groen paspoort’) te tonen of zich wekelijks te laten testen, kan deze worden ontslagen, worden overgeplaatst naar een functie waarbij hij met minder mensen in direct contact komt, of thuis gaan werken met een lager salaris.

Aangezien het grootste deel van de volwassen bevolking in Israël reeds is gevaccineerd, heeft de Joodse Staat het eind van de Corona-crisis bereikt, en is op zijn hoede om niet een nieuwe uitbraak te veroor­zaken.

Zie ook:
We kunnen elkaar weer zien lachen!,
Israëli’s protesteren tegen Groen Corona-paspoort-app,
Is gedwongen vaccinatie in Israël juist?.

Wilt u meer nieuws over Israël ontvangen? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.