Israëlisch kind sterft een week na terroristische auto-aanslag

De moeder van het meisje houdt vol dat een Palestijnse terrorist haar dochter heeft gedood, wat door de media werd afgedaan als een gewoon auto-ongeluk of oninteressant omdat er geen dodelijke slachtoffers waren.

Door Redactie Israel Today | | Onderwerpen: terrorisme
Hadar Noga Lavi wordt door rouwende familieleden naar haar laatste rustplaats in Shiloh gedragen. Foto: TPS

Hadar Noga Lavi, een 2-jarig Israëlisch meisje, is vrijdag ter ruste gelegd, iets meer dan een week nadat ze ernstig gewond was geraakt bij een terroristische auto-aanslag in Samaria.

Het incident kreeg weinig media-aandacht en werd over het algemeen afgedaan als een gewoon auto-ongeluk. Maar Hadars moeder, die lichte verwondingen opliep, meldde destijds dat de hoofdweg in Samaria waarop zij reden, leeg was en dat de tegemoetkomende Palestijnse bestuurder doelbewust op hen afreed. Toen zij probeerde uit te wijken naar de linkerrijstrook om een botsing te voorkomen, kwam de Palestijn op haar af en ramde met volle snelheid op de moeder en het kind.

De Palestijnse bestuurder kwam bij de botsing om het leven.

De kleine Hadar bracht de afgelopen week door op de intensive care van een ziekenhuis in Jeruzalem, waar artsen vochten om haar leven te redden. Uiteindelijk waren haar verwondingen echter te ernstig.

Ze werd begraven in de Bijbelse Joodse stad Shiloh in centraal Samaria.

Honderden mensen woonden de begrafenis bij.

Israel Today nieuwbrief

Dagelijks nieuws

Gratis in uw mailbox

Israel Heute Newsletter

Tägliche Nachrichten

FREI in Ihrer Inbox