Israëlisch bedrijf koopt Duitse scooterverhuurder

 

Door Redactie Israel Today |

Het Israëlische bedrijf GoTo Global, opgericht in 2008, is een techno­logie­platform voor het delen van auto’s. Ze kondigden onlangs de over­name aan van de Duitse pionier in het delen van elektrische scooters, Emmy. De over­name opent de deur naar de Duitse markt.

Emmy scooter in München. (Foto: Shutterstock)

Emmy werd in 2015 opgericht door Alexander Meiritz en Valerian Seither en biedt gedeelde elektrische scooters aan. Klanten gebruiken een app om hun voertuigen te vinden en te reserveren. Met een vloot van meer dan 3.000 scooters in de grootste Duitse steden is het bedrijf marktleider in Duitsland. Meer dan 350.000 klanten gebruiken de app al.

GoTo Global wil zijn expansie voortzetten en zijn aan­wezig­heid in Europa uitbreiden. De overname opent de deur naar de Duitse markt en positio­neert het bedrijf om tegen eind 2023 een jaaromzet van meer dan €100 miljoen te realiseren.

Zij biedt ook vergelijkbare multi­mobiliteits­oplossingen aan in Spanje en Malta. Het bedrijf biedt zijn klanten verschillende vervoermiddelen aan, waaronder auto’s, bestelwagens, bromfietsen, scooters en fietsen.

Wilt u meer nieuws over Israël ontvangen? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.