Israëli’s op Cyprus beschuldigd van verkrachting – maar niet alle Israëli’s zijn Joden

In de eerste beschuldigingen van een Britse vrouw die door Israëli’s op Cyprus werd verkracht, werd een klein, maar belangrijk detail weggelaten.

Door Michael Selutin | | Onderwerpen: antisemitisme
Ayia Napa, Cyprus. Foto: Shutterstock

Vorige week werd bekend dat zes Israëli’s waren beschuldigd van verkrachting van een Britse vrouw op Cyprus. Een soortgelijke beschuldiging werd in 2019 gedaan door een andere Britse vrouw op Cyprus, maar zij werd later zelf aangeklaagd voor het misleiden van de politie. Die vrouw heeft sindsdien deze beslissing van de Cypriotische rechtbank aangevochten en tot op de dag van vandaag is het niet helemaal duidelijk wat er echt is gebeurd.

Maar deze laatste beschuldiging van verkrachting heeft een andere wending. Het eerste rapport schokte Israël opnieuw, en werd bijna gretig ad nauseam gemeld door de mainstream media en een koor van stemmen op sociale media.

Jodenhaters sprongen bovenop het nieuws, dat hen een gouden kans bood om voor één keer duidelijk te zeggen hoe ze over Joden denken. Het sociale mediaplatform dat vroeger bekend stond als Twitter werd overspoeld met hatelijke berichten. Er was een voelbare vreugde dat de Joden eindelijk gepakt waren en dat hun “ware gezicht” aan het licht kwam. Hier zijn slechts een paar voorbeelden van de tweets:

  • “Zes Israëli’s gearresteerd in een andere vermoedelijke groepsverkrachting op Cyprus – Misdaad in Israël – The Jerusalem Post. JODEN VERKRACHTEN BLANKE VROUWEN VOOR JOODSE SPORT !!!!!”
  • “Waarom verkrachten Israëliërs graag Engelse vrouwen op Cyprus?”
  • “Israëli’s kunnen agressief en gevaarlijk zijn in groepen!”

 

Het bleek echter al snel dat de jonge mannen die beschuldigd werden van verkrachting Israëlisch waren, maar afkomstig uit het Arabische dorp Majd al-Krum. Dit zijn dus Arabische Israëli’s. De antisemitische Twittergemeenschap had zich tevergeefs opgewonden, en de meeste mainstream media stopten plotseling met berichtgeving over het incident.

Dat dit verhaal een non-verhaal werd op het moment dat iedereen ontdekte dat de beschuldigden Arabieren waren, bevestigde opnieuw wat we allemaal al wisten over de mainstream media: Als er geen Joden de schuld kunnen krijgen, is het niet nieuwswaardig.

Israel Today nieuwbrief

Dagelijks nieuws

Gratis in uw mailbox

Israel Heute Newsletter

Tägliche Nachrichten

FREI in Ihrer Inbox