Israëli’s en Arabieren helpen dakloze Amerikanen

Soms worden de rollen omgedraaid. Het traditionele patroon is dat Israël en zijn Arabische buren de hulp van het rijke Amerika zoeken. Nu bundelen Israël en zijn nieuwe Arabische vredespartners hun krachten om de arme inwoners van de Amerikaanse hoofdstad te steunen en te troosten.

Door TPS |

De ambassades van Israël en Verenigde Arabische Emiraten (VAE) in de VS zijn unieke samenwerking aangegaan om daklozen in Washington te helpen. Als een buitengewone humanitaire operatie hebben mede­werkers van beide ambassades woensdag ‘winterkits’ en ‘Corona kits’ klaargemaakt, die zullen worden uitgedeeld aan meer dan honderd daklozen in de Amerikaanse hoofdstad.

Dit is de eerste samenwerking in zijn soort tussen de diplomatieke missies van Israël en VAE in de VS, in de geest van de Abraham-akkoorden die op 15 september op het grasveld van het Witte Huis zijn ondertekend.

Dana Al Marashi, hoofd van de culturele diplomatie van de ambassade van de VAE, stond aan het hoofd van het team van haar land.

Tammy Ben Chaim, hoofd van het Public Diplomacy Department van de Israëlische ambassade in Washington, verklaarde dat zij ‘grote symboliek ziet in de samenwerking van de Israëlische missie en de Verenigde Arabische Emiraten in de Verenigde Staten om de behoeftigen te helpen’.

‘Het is een boodschap van verantwoor­delijkheid voor elkaar en van Tikkoen Olam [het herstellen van de wereld], die laat zien dat de vruchten van de vrede zowel de burgers van Israël en de Emiraten als vele andere mensen in de wereld zullen beïnvloeden,’ vervolgde ze.

‘Als diplomaat vallen bepaalde momenten op, en een bezoek aan de ambassade van de Emiraten in de VS is daar één van,’ zei Ben Chaim.

Wilt u meer nieuws over Israël ontvangen? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.