Israëli’s deden mee met wereldwijde Bijbellees-marathon

De Bijbel is het gemeenschappelijke geschrift, dat dient als fundament van de betrekkingen tussen Joden en Christenen. Israëli’s hebben woensdag voor het eerst deelgenomen aan een jaarlijkse Bijbellees-marathon, die in 2018 in de Amerikaanse staat Iowa begon.

Door Redactie Israel Today |

In dat jaar kreeg de lokale inwoonster van Iowa, Dianne Bentley, medechristenen uit alle 99 districten van die Staat zover om de meer dan 1000 hoofdstukken die samen de Tanach (vaak ten onrechte het ‘Oude’ Testament genoemd) en het Nieuwe Testament vormen, in te delen en samen te lezen. Op deze manier wordt in slechts een paar uur het hele Woord van God over de hele Staat verkondigd, zoals Bentley het evenement eerder heeft beschreven.

In 2019 breidde Bentley het initiatief wereldwijd uit. Vorig jaar, in 2020, deden zo’n 57 landen mee. Dit jaar doen er een verbazingwekkende 72 naties mee, waaronder Israël. De Israëlische deelnemers kregen de opdracht te lezen uit het boek Jesaja, waarvan veel gedeelten handelen over de terugkeer van het Joodse volk naar dit Land.

De betrokkenheid van Israël was het geesteskind van Jonathan Feldstein, die een organisatie leidt die de Genesis 123 Foundation heet en die werkt aan het versterken van de geloofsbanden tussen Joden en Christenen.

In een opinie-artikel voor Israel365, schreef Feldstein:

‘Het lezen van de Bijbel (Tanach) is vanzelfsprekend. Het is het gemeenschappelijke geschrift dat dient als fundament van zoveel andere relaties tussen Joden en christenen. (…)
Dit jaar krijgt de gezamenlijke deelname van Joden en Christenen een extra betekenis. Uit recente peilingen blijkt dat steeds meer jongeren zich afkeren van hun kerk, synagoge en andere georganiseerde religieuze instellingen. De gemelde cijfers zijn zo alarmerend dat het op het eerste gezicht lijkt alsof ze niet juist kunnen zijn. Dat Joden en Christenen samenkomen in deze meest fundamentele Bijbelse gemeenschap is precedent scheppend, en zet een model voor jonge mensen om zich te verbinden en opnieuw betrokken te raken.’

Wilt u meer nieuws over Israël ontvangen? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.