Israëli’s bereid om jonge kinderen te vaccineren

Uit een opiniepeiling die deze week werd uitgevoerd door de Bar-Ilan Universiteit bleek dat een meerderheid van 57% van de Israëli’s bereid is hun 5- tot 11-jarige kinderen te laten inenten. Maar velen van hen wachten nog even, tot zeker is dat er geen bijwerkingen zijn.

Door Ryan Jones |

De Israëlische regering heeft gedebatteerd over de vraag of het vaccin voor deze jongere leeftijdsgroep moet worden toegestaan, omdat zij vreest dat de terugkeer naar school een nieuwe uitbraak van Covid-19 zou kunnen veroorzaken.

Een groot percentage van de 12- tot 18-jarigen is al volledig gevaccineerd, en kinderen ouder dan 15 kunnen ook een booster-vaccinatie krijgen als er meer dan zes maanden verlopen zijn sinds de datum van hun tweede vaccinatie.

Uw verslaggever kan bevestigen dat zijn oudste zoon (17 jaar) en zijn klasgenoten van de school­leiding te horen hebben gekregen, dat zij zich moeten laten inenten om te voorkomen dat hun ‘groene paspoort’ vervalt.

Maar hoewel veel Israëli’s ook bereid lijken hun jonge kinderen te laten inenten, zijn er blijkbaar maar heel weinig bereid deze stap daadwerkelijk te zetten.

Uit de Bar IIan-enquête bleek, dat slechts 27% van de ouders hun 5- tot 11-jarige kinderen zou laten vacci­neren binnen de eerste maand nadat het vaccin voor die leeftijdsgroep was goedgekeurd. Zevenentwintig procent koos ervoor één tot drie maanden te wachten, en 24% zou veel langer wachten (sommigen zelfs tot een jaar) om er zeker te zijn dat er geen bijwerkingen optreden.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.