LedenIsraëlgangers die verlangden naar de komst van de Messias

Aan het eind van de 18e eeuw waren Russische christenen zo opgetogen over de terugkeer van de Joden naar het land, dat ze zich bij hen aansloten en hen hielpen bij de wederopbouw van Galilea.

Door Esther Shmueli-Stefman | | Onderwerpen: zionisme
Op de linkse foto ziet u het echtpaar Abraham en Sarah Korakin.Op de rechtse foto ziet u Elijah Protopopov Shmueli die het land bewerkt. Op de achtergrond is de berg Tabor zichtbaar. Foto: Uit het familie-archief van de schrijver

Dit artikel verscheen in het oktober/november 2022 – magazine van Israel Today. Leden van Israel Today lezen de artikelen eerst. Ben je nog geen lid? Klik hier!


Toen het heilige land nog overheerst werd door de Ottomanen, raakte de God van Israël de harten van heel wat Russisch-orthodoxe christenen aan. Tijdens de onderdrukking van de tsaren en de hypocrisie van de Russisch-orthodoxe kerk, kwamen duizenden families erachter dat ze Hebreeuwse wortels hadden. Sommigen begonnen de sabbat te vieren. Andere Russen kwamen tot bekering en sloten zich daarom aan bij het Joodse volk. Als gevolg daarvan werden ook deze geboren Russen het doelwit van antisemitisme.

Tientallen bekeerde gezinnen emigreerden rond 1900 naar het heilige land. Israel Today zocht de afstammelingen van deze immigranten op in Neder-Galilea, om meer te weten te komen over dit fascinerende hoofdstuk in de moderne wederopbouw van Israël, en om in contact te komen met deze zionistische christenen. We laten nu een nakomeling van deze Russische bekeerlingen aan het woord: Esther...

Israël Vandaag Lidmaatschap

Word Lid

 • Lees alle content voor leden

                     

  Krijg exclusieve en verdiepende artikelen uit Israël.

 • Steun betrouwbare journalistiek, rechtstreeks vanuit Jeruzalem

                     

  Raak verbonden met Israël, vanuit huis.

 • Laat de stem van hoop en waarheid horen

  Word onderdeel van de internationale Israel Today-familie