Israël zal overleven

De vijanden van Israël en de Joden zouden de Joodse geschiedenis moeten bestuderen.

Door Uri Pilichowski | | Onderwerpen: Israel
Israëls oprichter en eerste premier David Ben-Gurion verklaart de onafhankelijkheid op 14 mei 1948 in het Tel Aviv Museum, nu Independence Hall, onder een groot portret van Theodor Herzl, de grondlegger van het moderne zionisme. Foto: Zoltan Kluger / GPO

Proberen de huidige gebeurtenissen in het Midden-Oosten te begrijpen zonder de geschiedenis te kennen, is gedoemd te mislukken. Israël proberen te begrijpen zonder de Joodse geschiedenis en het zionisme te kennen is net zo zinloos.

Meer dan 100 jaar geleden besefte het Joodse volk dat het nooit veilig zou zijn zonder een eigen land, een eigen regering, een eigen leger en de macht om hun eigen toekomst te bepalen. In de loop van zijn geschiedenis is de staat Israël die het heeft gesticht keer op keer aangevallen. Hoewel Israël zijn vijanden vanaf het begin de hand heeft gereikt voor vrede, heeft het nooit een dag van vrede gekend.

Historici zullen tientallen jaren nodig hebben om te begrijpen wat leidde tot het bloedbad van 7 oktober. Ongetwijfeld zullen veel van Israëls vijanden – en zelfs sommige vrienden – het Israëlische beleid de schuld geven. Veel Israëli’s en hun aanhangers zullen beweren dat het het eeuwenoude antisemitisme van het islamitisch fundamentalisme was.

De geschiedenis leert dat de laatsten gelijk hebben. Arabisch en islamitisch geweld tegen Joden gaat terug tot de oorsprong van de islam. Palestijns Arabisch geweld tegen Joden begon tientallen jaren voor de stichting van Israël. De toewijding aan geweld zit ingebakken in de aard van Hamas.

Er zijn veel mensen, waaronder ook enkele Joden, die een onderscheid proberen te maken tussen het Joodse volk, het zionisme en de staat Israël. Hamas en andere Palestijnse terroristen maken dat onderscheid niet. Palestijnse terroristen hebben Zionistische Joden en niet-Joden aangevallen, anti-Zionistische Joden in Israël en anti-Zionistische Joden buiten Israël. Palestijnen, Arabieren, moslims en hun aanhangers roepen regelmatig op tot het vermoorden van Joden. Dit geweld is gebaseerd op haat, niet op politiek.

Bovendien ontstaat haat niet uit zichzelf. Het wordt gerechtvaardigd door cultuur en ideologie. De gemeenschappelijke Palestijnse ideologie is racistisch en wordt gekenmerkt door genocide. Ze beweert dat Joden geen geschiedenis hebben in het land Israël en daarom geen recht hebben om daar te wonen. Als gevolg daarvan geloven de Palestijnen ten onrechte dat hun terrorisme uiteindelijk zal leiden tot de etnische zuivering van Joden in Israël.

De Palestijnen begrijpen niet dat dit zelfmoord is. Het zionisme is geen moderne kolonialistische ideologie. Het is de moderne uitdrukking van een duizenden jaren oude overtuiging. De diepe gehechtheid van het Joodse volk aan hun historische thuisland is geworteld in elk aspect van het Jodendom. Het idee dat de Joden 2000 jaar zouden wachten om naar hun land terug te keren, hun leven zouden riskeren om het in zijn oude glorie te herstellen, een heel land zouden opbouwen en het dan weer zouden verlaten, is absurd.

De voorstanders van de Palestijnen maken een soortgelijke fout. Ze begrijpen ofwel niet dat de Palestijnen etnische zuivering steunen, of ze steunen het actief. Dat dit zowel moreel verwerpelijk als uiteindelijk zelfvernietigend is, dringt niet tot hen door.

De overgrote meerderheid van de Joden is zionist. Hun steun voor het geloof van de zionistische beweging dat het Joodse volk recht heeft op en behoefte heeft aan een thuisland is niet veranderd. Sterker nog, met elke Palestijnse aanval voelen de zionisten zich gerechtvaardigd in hun overtuiging dat de Joden alleen veilig zijn op hun eigen land met hun eigen leger om hen te beschermen. De vijanden van Israël zouden de Joodse geschiedenis moeten bestuderen. Dan zouden ze begrijpen dat het Israëlische volk en zijn staat nergens heen gaan.

Israel Today nieuwbrief

Dagelijks nieuws

Gratis in uw mailbox

Israel Heute Newsletter

Tägliche Nachrichten

FREI in Ihrer Inbox