Israël wereldleider in alternatieve eiwitten

Israël wil het wereldleiderschap op het gebied van alternatieve proteïnen behouden.

Door Redactie Israel Today | | Onderwerpen: technologie
De worst ziet er heerlijk uit, maar is niet van vlees. Foto: Michael Giladi / Flash90

Om haar leidende rol op het gebied van alternatieve eiwitten te consolideren, heeft de Israel Innovation Authority nu aangekondigd dat zij specifiek een infrastructuur zal opzetten voor de fermentatie van micro-organismen voor de productie van voedingsstoffen. Dit om het behoud en de uitbreiding van de kracht van het ontwikkelingsecosysteem op dit gebied te garanderen.

Er is een nieuwe aanbesteding gepland voor het opzetten van een dergelijke infrastructuur voor precisievergisting van micro-organismen. Fermentatietechnologie in het algemeen, en precisiefermentatie in het bijzonder, is een belangrijke bouwsteen op dit gebied. Het is zowel een middel om eiwitten en andere voedingsstoffen voor de voedingsindustrie te produceren, als de belangrijkste methode om specifieke en vitale voedingsstoffen voor gekweekte eiwitten te produceren, en als componenten voor de verrijking van plantaardige vlees- en zuivelalternatieven.

Deze sector is momenteel erg populair onder beleggers. Alleen al in 2021 bedroeg de wereldwijde investering in fermentatietechnologieën 1,69 miljard dollar, een stijging van 285 procent ten opzichte van 2020.

De geplande fermentatie-infrastructuur zal de mogelijkheid creëren om de technisch-economische levensvatbaarheid voor het eerst in Israël te testen en grotere batches te produceren om de producten op potentiële klanten te testen, meldde de Innovation Authority (IIA). Er zijn ook al plannen voor lokale productiefaciliteiten die later zullen worden gebouwd, aldus de onderneming.

Met deze projecten lijkt Israël een nieuwe industriële pijler te creëren naast de high-tech sector. De groeiende wereldwijde vraag naar veganistisch voedsel, klimaatproblemen en de trend naar synthetische productiemethoden vragen zeker om innovatie – een uitdaging die Israël graag aangaat. IIA-hoofd Dror Bin schat dat deze industriële sector tegen 2030 voor 55.000 goedbetaalde banen in het land kan zorgen.

 

Israel Today nieuwbrief

Dagelijks nieuws

Gratis in uw mailbox

Israel Heute Newsletter

Tägliche Nachrichten

FREI in Ihrer Inbox